Travel AdvisorTravel Advisor

10 besplatnih atrakcija u Washingtonu

Washington je grad besplatnih atrakcija

10 besplatnih atrakcija u Washingtonu:

1)  Smithsonian muzeji – vjerojatno najspektakularniji muzeji na svijetu. Razlog su dolaska u Washington i must see svakom posjetiocu. Kako su financirani od države besplatni su. Ukupno je 17 muzeja. Najatraktivniji su Air & Space, American Indian, African American History and Culture i American History. Na muzeje se lako izgubi dva dana, ali vjeruj mi to i zavrjeđuju. Blizu su jedan drugom pa nije potrebno lutati gradom.

Photo by Roberto Nickson on Unsplash

2)  Zgrada Capitola – Impresivna zgrada Američke vlade je otvorena za besplatne vođene ture kroz naj zanimljivije prostore kao Dvorana nezavisnosti. Monumentalna zgrada se vidi samo djelomično, no impresivna je u svakom pogledu. Moglo se ući u dvorane u kojima zasjeda kongres. Portreti i povelja nezavisnosti su ono što treba doživjeti jer su ipak na neki način simboli vlasti i Amerike.

3)  Georgetown – šetnja ovom poznatom četvrti restorana i malih dućana je doživljaj u svako doba dana i večeri. Zgrade iz 18.stoljeća koje su sagradili prvi trgovci duhanom. Posebno je dojmljiva Old Stone House iz 1765. Ova četvrt je mjesto izlazaka. Po danu, ali i na večer ulice Georgetowna su pune ljudi pa tako odaje duh europskih gradova.

Photo by Sandip Roy on Unsplash

4)  Besplatni show u Kennedy Centru – Ovisno o danu i datumu na Milenijskoj pozornici možete prisustvovati operi, predstavi ili komediji. Bez rezervacija. Pravo mjesto za “kulturno uzdizanje”

5)  Tržnice na otvorenom – poput naših no fino uređene i s bogatom ponudom restorana. Eastern Market je posebno živa tržnica sa živom muzikom, dućanima i lokalima. Tržnice su trbuh gada i uvijek su posebno mjesto za vidjeti i upoznati žitelje grada. Imaju neki poseban život pa ih posjetim gdje god mogu.

6)  Fotografiranje je najbolje u zoru. Za lijepog dana Lincoln Memorial se u punoj visini zrcali u jezeru. Treba se dignuti rano i snimiti savršene fotke. Monumentalni spomenici oko velike zelene površine u to doba dana ponude najbolje boje te igru svjetla i sjene.

7)  Moderna umjetnost na otvorenom u vrtu muzeja National Gallery of Art. Eksponati Roya Lichtensteina, Caldera i Roberta Indiana. Ljeti se u parku održavaju jazz koncerti. Muzeji su najbolja strana ovog grada.

8)  Basilica od the National Shrine of the Immaculate Conception je najveća katolička crkva u Americi otvorena 1959. Impresivno arhitektonsko zdanje.

9)  White House Visitor Center – ako niste bukirali turu po Bijeloj Kući ipak možete naučiti nešto o samoj zgradi i povijesti u centru za posjetioce gdje se prikazuje petnaestominutni film.

10)  Ford Theatre National Historic Site je mjesto posvećeno predsjedniku Lincolnu i tragičnim događajima koji su doveli do njegovog ubojstva.

Ovih 10 besplatnih atrakcija u Washingtonu su stvarno besplatne i redom su najvažnije atrakcije koje nudi ovaj fantastičan grad.

10 besplatnih atrakcija u Washingtonu  nisu slučajno besplatne. Dio financira vlada te je stoga uobičajeno da su atrakcije tog tipa besplatne za porezne obveznike.

Washington na prvi pogled nije atraktivan kao New York ili San Francisco, no zapravo je vrlo zanimljiv grad za kojeg treba odvojiti tri,četiri dana, a i duže s okolicom. Iznimni muzeji, povijest Amerike na svakom kutku, a s druge strane ugodne četvrti i kojima se može dobro provesti. Rijeka Potomac i njene obale su vrlo ugodne za šetnje i boravak u prirodi. Imao sam priliku provesti sedam dana u tom gradu i oduševio me.

San Diego je najljepši grad Amerike

Travel Advisorputovanja.

Posjetite naš YouTube kanal.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima,  Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Stay Tuned.

Previous articleHrvatska skijališta: kakva im je budućnost?
Next articleCrno? Bijelo? Gemišti? Koje je vino najbolje uz krvavice?