10 besplatnih atrakcija u Washingtonu

 

 10 besplatnih atrakcija u Washingtonu

Pred putovanje u Washington podsjećam se na najbolja mjesta u tom divnom gradu koja su još i besplatna pa dijelim s vama:

 10 besplatnih atrakcija u Washingtonu

1)            Smithsonian muzeji – vjerojatno najspektakularniji muzeji na svijetu. Razlog su dolaska u Washington i must see svakom posjetiocu. Kako su financirani od države besplatni su. Ukupno je 17 muzeja. Najatraktivniji su Air & Space, American Indian, African American History and Culture i American History.

2)            Zgrada Capitola – Impresivna zgrada Američke vlade je otvorena za besplatne vođene ture kroz naj zanimljivije prostore kao Dvorana nezavisnosti.

3)            Georgetown – šetnja ovom poznatom četvrti restorana i malih dućana je doživljaj u svako doba dana i večeri. Zgrade iz 18.stoljeća koje su sagradili prvi trgovci duhanom. Posebno je dojmljiva Old Stone House iz 1765.

4)            Besplatni show u Kennedy Centru – Ovisno o danu i datumu na Milenijskoj pozornici možete prisustvovati operi, predstavi ili komediji. Bez rezervacija.

5)            Tržnice na otvorenom – poput naših no fino uređene i s bogatom ponudom restorana. Eastern Market je posebno živa tržnica sa živom muzikom, dućanima i lokalima.

6)            Fotografiranje je najbolje u zoru. Za lijepog dana Lincoln Memorial se u punoj visini zrcali u jezeru. Treba se dignuti rano i snimiti savršene fotke.

7)            Moderna umjetnost na otvorenom u vrtu muzeja National Gallery of Art. Eksponati Roya Lichtensteina, Caldera i Roberta Indiana. Ljeti se u parku održavaju jazz koncerti.

8)            Basilica od the National Shrine of the Immaculate Conception je najveća katolička crkva u Americi otvorena 1959.

9)            White House Visitor Center – ako niste bukirali turu po Bijeloj Kući ipak možete naučiti nešto o samoj zgradi i povijesti u centru za posjetioce gdje se prikazuje petnaestominutni film.

10)         Ford Theatre National Historic Site je mjesto posvećeno predsjedniku Lincolnu i tragičnim događajima koji su doveli do njegovog ubojstva.

Ovih 10 besplatnih atrakcija u Washingtonu su stvarno besplatne i redom su najvažnije atrakcije koje nudi ovaj fantastičan grad.

10 besplatnih atrakcija u Washingtonu  nisu slučajno besplatne. Dio financira vlada te je stoga uobičajeno da su atrakcije tog tipa besplatne za porezne obveznike.

Washington je domaćin turističkog sajma IPW 2017 na kojem se turistička ponuda predstavlja vodećim svjetskim agencijama i medijima. Naravno da su i agencija Croatia Active i Travel Advisor među njima.

Stay Tuned.