Lonely Planet je izabao najbolje europske destinacije 2019! Ima iznenađenja!

10 najboljih europskih destinacija

Na vrhu popisa najboljih europskih destinacija nalaze se Visoke Tatre, Madrid i Island.

Ako još niste odlučili kamo na godišnji odmor možda će vam pomoći lista koju je sastavio  Lonely Planet. Ultimativni je ovo popis mjesta u Europi koja nijedan putnik ne bi trebao propustiti posjetiti 2019. Među odabranim destinacijama je i najveći hrvatski poluotok.

Na prvom mjestu našle su se slovačke Visoke Tatre, planinski masiv  impresivne prirode, zbog koje je 1949. proglašene prvim Nacionalnim parkom u Slovačkoj. Tatre čine prirodnu granicu između Slovačke i Poljske, a poznate su kao izvrsna destinacija za planinarenje i aktivan odmor.

10 najboljih europskih destinacija

Na drugom mjestu je Madrid. Glavni grad Španjolske, uz neupitnu ljepotu ponosi se i izvrsnim noćnim životom i ponudom klubova i restorana.

10 najboljih europskih destinacija

Među top tri našao se i Island. Obalna arktička ruta koja se proteže kroz 21 selo i četiri otoka duž sjeverne obale otoka destinacija je koju ove godine ne treba propustiti. Ruta obuhvaća prirodna čuda po kojima je Island poznat,a to su ledenjaci, slapovi i termalni izvori.

10 najboljih europskih destinacija

Među najbolje europske destinacije, prema izboru Lonely Planeta ulazi Bosna i Hercegovina, talijanski Bari, Shetland u Škotskoj, Lyon, Liechtenstein i Vevey u Švicarskoj. U odabranom društvu našla se i naša Istra.

Top 10 Lonely Planeta u Europi za ljeto 2019. godine

  1. Visoke Tatre, Slovačka
  2. Madrid , Španjolska
  3. Arctic Coast Way, Island
  4. Bosna i Hercegovina
  5. Bari , Italija
  6. Shetland , Škotska
  7. Lyon , Francuska
  8. Lihtenštajn
  9. Vevey, Švicarska
  10. Istra , Hrvatska

Travel Advisor – Europa

Posjetite naš YouTube kanal.

Što vidjeti u Madridu?

Kada je najbolje posjetiti Island ?

10 najboljih šoping ulica svijeta