Travel AdvisorTravel Advisor

10 filmova koji bude želju za putovanjima

Upoznajte 10 filmova koji bude želju za putovanjima

Od osoba koje rade u filmskoj industriji ne shvaćaju film olako, evo popisa koji će vas (nadamo se) dodatno potaknuti na putovanja: upoznajte 10 filmova koji bude želju za putovanjima! Ova lista predstavlja top 10 najboljih filmova sedme umjetnosti koji pričaju priču o putovanjima. Krenimo redom!

Julie & Julia

U ovom filmu o putovanjima i bloggingu glume jedna od velikih holivudskih zvijezda – Meryl Streep i jedna od najsvestranijih glumica uopće – Amy Adams. Ovaj film koji je prepun vrhunske francuske gastronomije nikako nemojte gledati na prazan želudac, a poželjno je uza sebe imati čašu dobrog (po mogućnosti francuskog) vina.

Moja Afrika

Ako vam nije dosta filmova u kojima glumi Meryl Streep, preporučujemo ovaj film koji odlično dočarava samo “srce Afrike”. Meryl Streep glumi barunicu zaljubljenu u lovca (Robert Redford). Njihova ljubav je osuđena na propast, ali isto se nije dogodilo sa samim filmom koji je pokupio 7 Oscara uključujući onog za najbolju sliku.

Ni na nebu, ni na zemlji

Ovaj je film pun kontrasta. Iako te zaljubljuje u ideju o putovanju, uvjerljivo prikazuje prazninu života “skitnica”. George Clooney je Ryan Bingham, korporativni ekspert koji gotovo stalno putuje zrakoplovima. Uskoro će upoznati i djevojku svojih snova, koja također voli često putovati avionima. Međutim, sve će to pokvariti Ryanov novi mladi štićenik sa svojim potpuno drugačijim poslovnim idejama koje će narušiti njegov, do tada, vrlo staložen i sretan život.

Tjedan dana

S Joshuom Jacksonom u glavnoj ulozi, ovaj film prati mladića koji putuje motorom kroz kanadska prostranstva nakon što je dijagnosticiran s terminalnim stadijem raka. Ovaj film je istovremeno oda ljepoti kanadskog krajolika, ali i oda životu te samoj ljepoti življenja – stvarima koje danas mnogi od nas zapostavljaju.

Kriminalci na godišnjem (In Bruges)

Dva kriminalca moraju provesti dva tjedna u Brugesu. I dok Colin Farrell u ovom filmu konstantno sipa drvlje i kamenje po ovom pitoresknom belgijskom gradu, njegov mu se kolega, Brendan Gleeson, divi. A što Colin više pljuva po njemu, mi se više zaljubljujemo.

Lov na zeleni dijamant

Ovaj biser kinematografije koji vas odmah po gledanju tjera na maštanja o avanturama po Kolumbiji sigurno ste pogledali barem jednom. S Michaelom Douglasom i Kathleen Turner u glavnim ulogama, bezbrojnim misterijama i egzotikom, ovaj film zacijelo će probuditi avanturista u vama, spremnog da se uhvati u koštac i s najopasnijom južnoameričkom džunglom.

Bilo jednom u Meksiku

Akcijski film Roberta Rodrigueza iz 2003. i treći dio njegove “Mariachi trilogije”. Antonio Banderas opet nastupa u ulozi El Mariachija, a pojavljuju se još i Johnny Depp, Salma Hayek, Willem Dafoe, Enrique Iglesias, Mickey Rourke i Ruben Blades. Ovaj će vas film definitivno katapultirati u dane iskonskog Divljeg Zapada.

Vicky Cristina Barcelona

Da bar svi imamo bogatu rodbinu koja živi u Barceloni! I da bar po mogućnosti možemo odsjesti u njihovoj mediteranskoj vili i istražiti bogatu arhitekturu i kulturu glavnog grada Katalonije. Za one koji ne mogu izvesti ovu akrobaciju, ovaj film odlično dočarava nabrojene fenomene, ali i sentimentalnost te emotivnost španjolske nacije. Uz sve navedeno, ne treba ni nabrajati kako su u glavnim ulogama Penelope Cruz i Javier Bardem. Ili možda treba?

Legenda o Tarzanu

Budžet od 180 milijuna dolara bio je i više nego dovoljan za vjerodostojan prikaz ljepote afričkih džungli i savana, te veličanstvenog života koji se u njima odvija. Nemojte se začuditi ako zbog gledanja ovog filma barem na trenutak pomislite kako se nalazite unutar srca Afrike!

Dobra godina

Londonski banker kojeg glumi Russell Crowe odseli se u Provansu kako bi prodao vinograd naslijeđen od pokojnog ujaka. Iako nevoljko započinje ovo poglavlje svog života, uskoro shvaća kako u istome treba više uživati. Nakon prve misli da ga proda što je brže moguće, neplanirano provede vrijeme u vinogradu u Francuskoj. Tamo otkrije dio sebe koji je izgubio te doživi romansu i novu ljubav s prelijepom Francuskinjom (Marion Cotillard) koja mu zauvijek promijeni život. Ako vas ovaj film ne uspije uvjeriti kako je Provansa sam Raj zemaljski, ništa neće.

Travel Advisor

Posjetite naš YouTube kanal. Pretplati se na TIK TOK.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

 

 

Previous articleKoliko ima zemalja u svijetu?
Next articleKoja španjolska jela svakako morate probati?