Koji grad je posjetilo najviše turista, a u kojem su najviše potrošilo?

Zanimljiva lista10 najposjećenijih gradova u svijetu – TOP 10 svjetskih destinacija koje najviše privlače turiste. Podaci iz studije Mastercard Global Destination Cities Indeks pokazuju  da su 2018. Bangkok, London, Pariz, Dubai i Singapur najposjećeniji gradovi u svijetu.

Bangkok je najpopularnija destinacija među svjetskim putnicima. Tajlandska prijestolnica ugostila je 22,7 milijuna posjetitelja ove godine. Ovaj grad je i polazišna točka mnogim putnicima za jugoistočnu Aziju. Street food, zanimljivosti, dobar provod, odlične avionske i ostale veze samo su neki od razloga za dolazak velikog broja turista.

 

 

Paris je sa 19,10 milijuna posjetitelja na drugom mjestu. Pariz je prije bio i na vrhu, no ipak su teroristički napadi uzeli svoj danak u broju posjetitelja. Posljednjih se godina oporavio. Grad se bogatom ponudom, prvenstveno kulturnih sadržaja, bori za povratak turista. Sigurnost je povećana pa se ubrzo očekuje povratak na vrh.

10 najposjećenijih gradova u svijetu je zanimljiva lista TOP svjetskih destinacija koje najviše privlače turiste.

London je na trećem mjestu sa 19,01 milijuna. Pao je za malo za jedno mjesto. Prijestolnica Velike Britanije dom je mnogim muzejima, i drugim turističkim atrakcijama uključujući London Eye, London Bridge i  British museum i mnogim drugim. London, je, pogotovo za mlade, “Must see” destinacija.

Dubai, četvrto pozicionirani očekuje preko 15,93 milijuna gostiju u 2018. Dubai je u vrhu ljestvice zbog najveće potrošnje. Grad superlativa u svakom pogledu u kombinaciji s odličnom i povoljnom avio kompanijom privlači sve više posjetitelja. Kad zahladi na sjevernoj hemisferi Dubai je bijeg u ugodnu klimu i vječno sunce. Ipak, pao je u broju posjetitelja.

 10 najposjećenijih gradova

Singapore zaokružuje popis top pet najposjećenijih gradova sa 14,67 milijuna posjetitelja   u 2018. Azijska turistička prijestolnica. Singapur je često i tranzitna zračna luka, Svakako zaslužuje barem dvije noći. Grad ima mnogo toga za ponuditi od dobre hrane do spektakularnih novih tehnologija primijenjenih u turističke sadržaje.

 

 

Kuala Lumpur – 13, 97 mil.

New York, SAD – 13,6 mil.

Istanbul – 13,4 mil.

Tokyo – 12,93 mil.

Antalya 12,41 mi. 

 

Od regija najviše je rasla Azijsko- pacifička  za 9,4%

Najviše se potrošilo u Dubaiju – 30,82 milijarde. Ako se uzme u obzir prosjek boravka od tri noći po putniku onda je potrošnja čak 553$ dnevno. Ma drugom mjestu je Mecca s 20,9 mil., a treći je Bangkok s 20,3 mil.

 

Pretplatite se na naš YouTube kanal.
Savjetnik za putovanja na FB i IG

Pet sjajnih destinacija za city break

Koje su najprometnije zračne luke u Europi?

 

Savjeti za žene – kako putovati sama?