Travel AdvisorTravel Advisor

Aplikacije koje olakšavaju putovanja

Nove (ili ne tako nove) aplikacije za pametne telefone koje će olakšati putovanja:
Companion – “Stay Safe, Stay Connected” – jednostavna za korištenje.

Aplikacija omogućuje da vas netko prati (virtualno) I da zna gdje se krećete. Ponekad morate proći kroz neki dio nekog grda ili države koja baš nije najsigurnija. Pomoću ove aplikacije će netko, koga sami odaberete, pratiti vase kretanje kroz taj dio puta putem GPS a.

Osoba koja vas prati ne mora imati tu Aplikaciju na svom telefon. Dobiti će poruku o tome gdje ste I povezati se. Postoji I opcija koja vas pita da li ste u redu. Ako ne odgovorite za 15 sek. netko će biti o tome obaviješten. Postoji I opcija puštanja zvuka koji bi trebao uplašiti napadače. U Indiji se, primjerice, uvodi zakon da će svaki telefon morati imati “panic button”.

Grab – posljednjih godina značajno pada kvaliteta usluge u avionima pa tako mnogi više ne nude hranu ili je naplaćuju po ne baš najpovoljnijim cijenama. Putnici koji ogladne, a ne snalaze se lako na nekom novo aerodromu obično ostaju blizu ulaza. Za njih, ali I za druge je aplikacija Grab odlično rješenje. Kad se prikačite na besplatni WiFi, koji je uobičajen na većini aerodrome, otvorite aplikaciju, odaberete ponudu I naručite u naprijed obrok. Tao izbjegnete čekanje u redu. Za sada radi na američkim aerodromima I širi se dalje prema Europi. Aerodromi profitiraju na račun slabije ponude u avionima I postaju velika hranilišta.

FlightAware – svaki peti let ili kasni ili je otkazan. U slučaju otkazivanja leta avio kompanija vas mora pre rutirati na neki drugi let bilo direktni bilo nekim obilaznim putem. Svima je u interesu da vas što prije prebace na vase željeno odredište kako bi smanjili moguće penale koje vam moraju platiti I kako ne bi izgubile putnike ubog nezadovoljstva. Problem je u tome što su letovi uglavnom puni I kada se odjednom pojavi stotinjak ili čak više stotina putnika nije ih lako preusmjeriti brzo I efikasno. Ova aplikacija vas prve upozorava te se time nađete u prednosti pred drugim putnicima. Oni koji se prvi jave imaju najviše šanse da ih se brzo I kvalitetno prerutira na drugi let.

Citymapper – da, aplikacija s mapama ima puno. Uglavnom su vezane uz mrežu I uglavnom ne daju I druge informacije. Ova aplikacija pokušava biti drugačija. Nešto je kao hybrid između vodiča I mape grada. Ograničena je samo na neke gradove, ali se širi. Ako idete recimo u Barcelonu, Rim, Berlin, Moskvu , Istanbul I neke druge gradove vjerujem da će dobro doći. Ima zanimljivu opciju “rain” koja pomaže kako doći s jednog mjesta na drugo , a da se ne pokisne. Najbolja je što se tiče gradskog prijevoza jer ima označene sve stanice I pomaže pri odabiru stanice I blizine mjesta na koje želite ići.

SAS Survival Guide – ako idete u prirodu, pogotovo nepoznatu na nekom drugom kontinentu, dobro je znati kako si pomoći u preživljavanju ako što krene na lošu stranu. SAS je prvo nastao kao knjiga/vodič za preživljavanje prije dvadesetak godina. Napisao ju je bivši pripadnik I instruktor elitne vojne jedinice britanske vojske John Wiseman. Od tada je među najpopularnijim knjigama te vrste. U Aplikaciji možete naučiti kako preživjeti napad medvjeda ili se izvući iz živog pijeska. Naravno , ako vam je telefon u blizini. korisni savjeti za pustinje, polarne krajeve i slične ekstreme.

Izvor : Skift

Travel Advisor : putovanja

Posjetite naš YouTube kanal.

Kako rezervirati najpovoljniji hotel ?

Fake location – trik koji je dobro znati

Prije leta avionom na dijetu

 

Previous articleKoji su otoci najbolji za život?
Next articleDolenjska – savršena destinacija za vikend odmor