Dosta vam je boravka kod kuće -5 najboljih mjesta za izlet s djecom

5 najboljih mjesta za izlet s djecom

Dosta vam je boravka kod kuće, gledanja televizije, fali vam svježeg zraka, a vašim klincima je dosadno? Vrijeme je za izlet! Djeca ne pamte ono što su u djetinjstvu imala, pamte mjesta na kojima su bila, stvari koje su vidjela i osjećaje koje su doživjela. Odlazak na izlet uvijek je dobar izbor bez obzira na vrijeme, novac i dob djece. 5 najboljih mjesta za izlet s djecom:

Međimurje

Krenite u Međimurje! Nemojte zaobići Perivoj Zrinski koji se nalazi oko Starog grada Zrinskih u gradu Čakovcu. Park je sastavni dio kompleksa čakovečke utvrde iz 13. stoljeća. Želite li šetati, svratite do Mlinarovog mliječnog puta u idiličnom ambijentu rijeke Mure koji  nudi mnošto ljepota i zanimljivosti. Najmlađi se mogu voziti i riječnom skelom, ona s jedne na drugu riječnu obalu prevozi ljude i vozila, nema motora, jedara i vesala. Na samoj rijeci Muri i njezinim mnogobrojnim rukavcima može se doživjeti i prava ribička avantura ili rafting u  drvenim čamcima. Za djecu će posebna atrakcija svakako biti i odlazak na farmu jelena u Sveti Martin na Muri. Pripitomljeni jeleni strpljivo poziraju svakom gostu, a jabuke iz ruke posjetitelja najdraža su im poslastica.  U večernjim satima poseban doživljaj je šetnja do farme pod bakljama.

5 najboljih mjesta za izlet s djecom

Istra

Ako još niste upoznali tajnovitu igru prirode daleko od svijetla dana predlažemo da krenete na izlet u unutrašnjost Istre i posjetite istarsku špilju Mramornicu i jame Baredine i Feštinsko kraljevstvo. Jedna od najvećih podzemnih prostorija u Istri može se vidjeti u Mramornici, prekrasno uređenoj špilji koja se nalazi nedaleko Brtonigle. Jama Baredina nalazi se nedaleko Nove Vasi, riznica je stalagmita i stalaktita i u njoj se vaši klinci mogu upoznati s bogatim životinjskim svijetom, čovječjom ribicom, endemskom vrstom životinje te minijaturnim prozirnim račićima i kukcima. Ako niste raspoloženi za hodanje i razgledavanje predlažemo vam večernje opuštanje uz promatranje nebeskih tijela. Višnjanska zvjezdarnica  smještena je u dijelu Istre odakle se planeti najljepše vide. Na jugu Istre nalazi se Kamenjak, poluotočić koji je svijet za sebe. Ovdje nalazi i poznato nalazište više od sto otisaka dinosaurovih stopa.

5 najboljih mjesta za izlet s djecom

Dalmacija

Na ušću rijeke Cetine u more smjestio se Omiš. Ima jednu od najljepših panorama na Jadranu i prekrasnu očuvanu gradsku jezgru u kojoj se nalaze utvrde Fortica i Mirabel.  Biokovo je također jedna od destinacija koju ne biste smjeli propustiti. U planinskom masivu koji dijeli Dalmatinsku zagoru od Jadrana, krije se veliko bogatstvo botaničkog života. Biokovo je stanište mnogih rijetkih endemskih biljaka i rijetkih ptica grabljivica, a uz malo sreće mogli bi ste vidjeti zlatnog orla i druge iznimne životinjske vrste.

5 najboljih mjesta za izlet s djecom

Slap Kravica

Na rijeci Trebižat nalazi se slap Kravica, tri kilometra nizvodno od Vitaljine u Studencima u  blizini Ljubuškog. Stvoren je radom sedronosne rijeke, pa je kao prirodni fenomen pod zaštitom države kao prirodna rijetkost. Rijeka Trebižat napravila je čudnovatu oazu zelenila, slapova i jezera koji su zasigurno jedno od najljepših mjesta u Hercegovini. U podnožju vodopada je prirodni bazen u kojem osvježenje traže sve brojniji domaći i strani gosti. U prirodnim ljepotma, kupanju i odmoru podjednako ćete uživati i vi i vaši mališani. Prekrasno mjesto i prilika za izlet u susjednoj Bosni i Hercegovini.

5 najboljih mjesta za izlet s djecom

Vipavska dolina

Posjetite susjednu Sloveniju i mjesto koje vam nikada ne može dosaditi. Dolina okružena planinama koju ukrašavaju voćnjaci i vinogradi. Biciklistička staza prošarana korijenjem, na planinski platoi s nezaboravnim pogledima, svježi zrak i izvrsna gastro ponuda. Dok vi uživate u vrhunskim vinima i najboljem od gastro ponude djeci ovdje neće pofaliti zabave. Izvrsno mjesto za obiteljski izlet i nezaboravan užitak boravka u prirodi.
Za Vipavsku dolinu govore da je mjesto koje vam ne može nikada dosaditi. Tako je još od rimskih vremena kada je na ovmpodručju blage mediteranske klime počela sadnja vinograda i proizvodnja kvalitetnih vina autohtonih sorti. Gradići kao što su Ajdovščina, Vipavski Križ, Dediščina i dugi prava su kulturna riznica proteklih vremena.

5 najboljih mjesta za izlet s djecom

5 najboljih mjesta za izlet s djecom.

Travel Advisor – Hrvatska

Posjetite i pretplatite se na naš YouTube kanal.

Koje su najljepše gradske plaže u Hrvatskoj

 

Mislite da znate sve o Zagrebu?

 

BiH je među zemljama kojima predviđamo procvat turizma