5 trikova za kupnju jeftinijih avio karata

5 trikova za kupnju jeftinijih avio karata

Već je puno toga o kupnji avio karata i pronalasku najjeftinijih napisano. Čim ste iskusniji putnik s više milja iza sebe i u samoj kupovini imate više iskustva. Za vas smo izdvojili 5 trikova za kupnju jeftinijih avio karata:

1. Koji pretraživač nudi najbolje cijene?

Na današnjem tržištu kada je putnika sve više potražnja za letovima je velika, pa se i broj mogućnosti za potragu i kupovinu karata povećava. Bitno je sve dobro pretražiti i odabrati najpovoljniju opciju, iako ona ne mora nužno biti i najjeftinija. Naša preporuka je Skyscanner.

5 trikova za kupnju jeftinijih avio karata

2. Kojim danima su avionske karte najjeftinije?

Istraživanja pokazuju da mnogi putnici brinu o tome kojim danom kupuju karte, t. kojim danom u tjednu su one najjeftinije. Omiljeni dani za kupnju povoljnijih karata su utorak i srijeda. Većina kompanija s akcijama i novim ponudama kreće početkom dana, stoga je naš savjet da probate kupovati avio karte utorkom i srijedom.

5 trikova za kupnju jeftinijih avio karata

3. Iznimke pravila o kupnji karata utorkom i srijedom.

Sada kada znate da se utorkom i srijedom kupuju najjeftinije karte, preporučit ćemo vam da ipak i na dnevnoj bazi pratite ponudu za destinaciju koju ste odabrali. Na većini tražilica postoje opcija za dnevnu pretragu, pa vam to neće oduzeti mnogo vremena, a imat ćete bolji uvid u kretanje cijene, te lakše odabrati pravi trenutak za kupnju.

Osim pretraživača poput Skyscannera uvijek je dobro pogledati i cijene na službenim stranicama aviokompanija.

5 trikova za kupnju jeftinijih avio karata

4. Za last minute kupnju avio karata koristite aplikaciju.

U užurbanoj svakodnevici i ritmu koji život nameće ponekad ne možemo unaprijed planirati putovanje, pa se odlučujemo za last minute kupnju karta. U tom slučaju najbolje se osloniti na aplikaciju, poput one koju nudi Skyscanner i tako na najjednostavniji način odabrati let i obaviti kupovinu karte.

5 trikova za kupnju jeftinijih avio karata

5.Očistite kompjuter od kolačića i sakrijte lokaciju.

Različite kompanije koriste vašu lokaciju i kolačiće iz kompjutera kako bi znali gdje ste i kakvi vas sadržaju zanimaju. Zbog toga zna varirati i cijena avionske karte. Kada kupujete kartu iskoristite svakako jedan od trikova za skrivanje lokacije s koje kupujete, te očistite stare potrage i kolačiće.

Travel AdvisorBusines

Posjetite naš YouTube kanal.

Koji aerodromi nude besplatne izlete u grad ?

Najveći aerodromi na svijetu

Najnesigrunije zemlje za putovanja 2019.