Najukusnije otvaranje skijaške sezone – A taste for skiing

A taste for skiing

 
Deveto izdanje kulinarske inicijative – A taste for skiing u kojoj kulinarske zvijezde pripremaju specijalitete u Alpama, prilika je da isprobate neka jela koja podsjećaju na djetinjstvo. Kuhače će se prihvatiti najpoznatiji chefovi: Norbert Niederkofler, Matteo Metullio, Nicola Laera, Enrico i Roberto Cerea, Enrico Bartolini, Francesco Baldissarutti, Andrea Aprea, Giuseppe Biuso i Alberto Faccani.

 A taste for skiing

Drugog prosinca Alta Badija u novoj sezoni otvara svoja vrata ljubiteljima skijanja. Poznati sistem žičara Sellaronda se otvara šestog prosinca.

Pamtimo ljude, mjesta, emocije ili predmete. Sva naša sjećanja započinju mirisima i okusima iz djetinjstva. U biti je slogan devetog izdanja A taste for skiing , koji započinje tradicionalnim gurmanskim safarijem 10. prosinca, „Okusi djetinjstva“

A taste for skiing 2017/18 obilježit će tradicionalna jela koja su i poznatim chefovima obilježila djetinjstvo. Kreirat će recepte bazirane na kuhinji baka i mama, ali sa svojim posebnim pečatom.

 A taste for skiing

Koncept inicijative ostao je nepromijenjen po deveti put. 13 vrhunskih kuhara bit će raspoređeni na skijaškim stazama, tamo će kuhati po kreiranim receptima za skijaše. Jela će se nuditi kroz cijelu skijašku sezonu. Jela će pričati svako svoju priču, povezanu s djetinjstvom i obiteljskim obrocima kuhara. U jelima fokus će biti na izvornim sastojcima, a koristit će se namirnice najbolje kvalitete. Svako jelo bit će popraćeno lokalnim vinom koje će pomnom izabrati iskusni sommelier iz Južnog Tirola. Bit će to originalne i posebne kombinacije.

Rezervirajte drugi vikend u prosincu za otvorenje skijaške sezone na ponajboljim skijaškim terenima u okolici Hrvatske. Legendarna staza Gran Risa vas očekuje dva tjedna prije utrke veleslaloma za Svjetski kup.

 A taste for skiing

La Villa, San Cassian i Corvara pružaju vrhunski doživljaj od skijanja do gastronomije. Dolina Alta Badia se zadnjih desetak godina pozicionirala među konkurentnim skijalištima kao gastro meka najviših standarda.

Otvorite sezonu na nešto drugačiji način. Dnevna karta za događaj uključuje jedno jelo i čašu vina u svakom objektu na skijalištu koji sudjeluje u ovom eventu. Mogućnost kušanja jela koja spravljaju Michelinovi kuhari na licu mjesta te razgovor s njima je poseban doživljaj.

A taste for skiing – ovako je bilo lani.

Travel Advisor slični članci : Dolomiti , Cortina d Ampezzo , Kronplatz