Home Business Air France gasi JOON

Air France gasi JOON

Air France gasi JOON

Kada je ne nedavno objavljeno da u Air Franceu razmatraju gašenje brenda JOON, iz ove kompanije je stigao demanti. Sada je kompanija ipak potvrdila da će JOON biti ugašen.

Francuski niskotarifni avio prijevoznik JOON počeo je s radom 2017. kao tvrtka kći francuske nacionalne avio kompanije Air France. Tada je odabrane linije Air France prebacio na novi brend kao svoje niskotarifne linije kako bi konkurirao ostalim sličnim kompanijama.

Nakon samo nešto više od godinu dana prometa, donesena je odluka kako će JOON do kraja 2019. biti ugašen. Sve postojeće linije vraćaju se u mrežu Air Francea.

Radi se o specijalnom brendu kojim se Air France pokušao približiti najmlađim generacijama putnika čije su potrebe i navike sasvim drukčije. Vjerovali su da će uvođenjem brenda stvoriti ležernu aviokompaniju, a ispostavilo se da su napravili pravu zbrku s brendovima što je,oslabilo glavni brend i kompaniju Air France.

JOON trenutno u floti ima 5 zrakoplova Airbus A321, 8 zrakoplova Airbus A320 i 3 zrakoplova Airbus A340-300. Iz pariške zračne luke Charles de Gaulle Joon trenutno leti prema 14 europskih odredišta, te prema 8 europskih.

Travel AdvisorEuropa

Pratite naš YouTube kanal.

Air France i JOON postigli dogovor o integraciji

Air Serbia uvodi letove za Rijeku i Zadar

Najveći aerodromi na svijetu