Airbnb želi vratiti poljuljano povjerenje korisnika

Airbnb želi vratiti povjerenje

Najpopularnija online putnička agencija za preprodaju privatnog smještaja Airbnb se nalazi u veliki problemima. Nakon opetovanih i učestalih prigovora oko neprovjerenog sadržaja, fotografija i ponude razne vrste smještaja na svojim stranicama, odlučili su poduzeti potrebne mjere zaštite.
Na toj popularnoj web stranici se nalazi više od sedam milijuna ponuda. CEO kompanije Brian Chesky je najavio da će u godinu dana pregledati sve objave. Do sada, naime stranica nije pregledavala objavljene sadržaje što je povremeno dovodilo korisnike u zabludu. Neki vlasnici smještajnih jedinica su krivo predstavljali svoju ponudu. Rezultat toga je poljuljano povjerenje korisnika i sve češće pritužbe.

Airbnb želi vratiti povjerenje
Chesky je u mailu poslanom zaposlenicima firme najavio kako će u procesu dugom godinu dana provjeriti sve objavljene ponude. Klijetima koji će se osjetiti prevarenim žele omogućiti ili povrat uplate ili pronalazak istog ili boljeg smještaja.
Posljednji udarac na image kompanije se dogodio u Orindi, Kalifornija. Masovna pucnjava i ubojstva u kući koja je unajmljena preko ove platforme je doveo do toga da planiraju uvesti 24/7 korisničku službu Neighbor Hotline. Tako bi svatko tko nazove taj broj od bilo gdje u svijetu mogao razgovarati sa živom osobom koja će pomoći riješiti problem. Uvodi se i ručna obrada sumnjivih rezervacija kako bi se smanjio broj reklamacija od strane iznajmljivača i gostiju.

Airbnb želi vratiti povjerenje
Nedavno je objavljen članak o prevarantu koji je na Airbnb nudio smještaj koji ne postoji samo kako bi zadnji čas natjerao goste da prihvate ono što im on zapravo nudi tj.puno lošije stanove po cijenu skupih. Gosti su žalili ne samo na njega nego i na kompaniju u pokušaju da im se vrate uplaćena sredstva na što se Airbnb oglušio.

Airbnb želi vratiti povjerenje
Kompanija djeluje u 191 zemlji i ima više od 600 milijuna korisnika. Odgovorna je za revoluciju u ponudi, prodaji i posredovanju smještaja. Novi poslovni model koji je nastao prije 11 godina potpuno je promijenio turistički business na zadovoljstvo vlasnika nekretnina za najam i korisnika. Kako u svom mailu navodi Chesky : „Naša prava inovacija nije bila u činjenici da ljudi od kuće mogu bukirati smještaj, nego u tome da smo omogućili sustav u kojem stranac vjeruje strancu.“
Nadam se da će ovim potezom vratiti poljuljano povjerenje korisnika.

Travel AdvisorBusiness

Pretplatite se na naš YouTube kanal

Savketnik za putovanja na FB i IG

Kako koristiti kartice na putovanju?

Kako pametno putovati?

Koji su trendovi u turizmu?