Lakše do alkohola u Dubaiju

Lakše do alkohola u Dubaiju

Dubai je poznat po strogim zakonima oko kupovine alkohola, ali stvari se pomalo mijenjaju i postaju opuštenije.

Putnici koji uživaju u alkoholnim pićima mogu sada kupiti alkohol u Dubaiju i konzumirati ga, ali tek nakon što dobiju dozvolu koja se izdaje na rok od 30 dana.

Do sada su turisti koji posjećuju Dubai mogli kupiti i piti alkohol u licenciranim prostorima kao što su hoteli, restorani i klubovi. Po novim pravilima, putnici mogu ispuniti obvezne obrasce i kupiti alkoholna pića u prodajnim mjestima Mercantile and Marketing International (MMI), podružnice za prodaju i marketing Emirates Group-a.

Lakše do alkohola u Dubaiju

Turisti mogu sada kupiti alkoholno piće na bilo kojem od 17 prodajnih mjesta MMI-a koja su ovlaštena za maloprodaju alkohola i izdavanje dozvola za alkoholno piće. Dobra vijest je da će licenca biti besplatna, a za nju se možete prijaviti kad stignete u Dubai u bilo koju od spomenutih trgovina. Morate ponijeti putovnicu i ispuniti obrasce.

Iako ovo predstavlja ublažavanje pravila o kupovini alkoholnih pića, UAE još uvijek ima stroge zakone kada je u pitanju konzumacija alkohola. Savjet Ministarstva vanjskih poslova kaže: “Trebali biste biti svjesni da je prema UAE zakonu kažnjivo djelo piti ili biti pod utjecajem alkohola u javnosti.”

Travel Advisor – business

Posjetite naš YouTube kanal.

Dubai testira dron koji će samostalno moći prevoziti dvoje ljudi

Upoznajte Dubai noću

Dubai – gdje odabrati smještaj ?