Alta Badia – A taste for skiing

Alta Badia – na početku sezone se tradicionalno organizira gastro event.

Lech-Zürs i Kitzbühel iz Austrije, St. Moritz i Gstaad iz Švicarske, Courchevel iz Francuske, Sochi iz Rusije i Almaty izKazahstana: svi zajedno dolaze u Alta Badiju kako bi proslavili planinsku kuhinju najviše kvalitete na eventu „Top of the mountains“. Ovo su samo najpoznatija skijališta iz kojih ove godine dolaze kuhari na deveto izdanje „A taste for skiing“ najpoznatije manifestacije koja spaja najljepše skijanje s najboljom hranom u Alpama. Održava se u Alta Badiji od 3. prosinca do nedjelje 11.

Skijanje za gurmane
Velikim trudom lokalne turističke zajednice posljednjih je godina Alta Badia izgradila brand vrhunskog skijališta i destinacije za ljubitelje, ne samo skijanja nego i hrane i vina. U samoj dolini su čak tri restorana s Michelinovim zvjezdicama čime se ne mogu pohvaliti ni puno poznatija skijališta. Uspjeh se može zahvaliti i inovativnom eventu koji je pokrenut prije devet godina. Održava se prvi tjedan u prosincu na skijaškim stazama Alta Badije u srcu Dolomita koji su pod zaštitom UNESCa. Kulminacija događanje je Gourmet Skisafari u nedjelju 11.12.

Michelinovo sazvježđe

Najbolji kuhari iz najboljih skijališta su pozvani da doprinesu vrhunskoj kuhinji i prestižu kako bi svi zajedno podijelili strast prema dobrim vinima i vrhunskoj hrani.
Koncept je svake godine isti. 14 vrhunskih kuhara, mahom nositelja Michelinovih zvjezdica, će u 14 planinskih restorana na skijalištu Alta Badia kreirati posebna jela koja će kasnije biti u ponudi tijekom skijaške sezone. Svako jelo priča priču između lokalnih namirnica i tradicije te kuhara koji za to jelo koriste samo najbolje. Svako se jelo uparuje s ponajboljim vinima iz talijanske pokrajine Južni Tirol.
U Alta Badiji skijanje odavno više nije samo sportski užitak. Vrhunska gastronomija je zamijenila pomfrit i hrenovke pa je dolina s pravom na glasu kao najbolja zimska destinacija za gastro enološki doživljaj.