Austrijancima je za odmor najdraži hrvatski Jadran

Austrijancima je za odmor najdraži hrvatski Jadran

Prema istraživanju ‘Reisemonitoring’, kojeg je proveo ÖAMTC, austrijski nacionalni auto-moto klub, Hrvatska je vodeća inozemna destinacija na austrijskom tržištu. Austrijancima je za odmor najdraži hrvatski Jadran. Po istraživanju, koje je provedeno u ožujku i travnju na uzorku od 800 ispitanika, na drugom je mjestu Italija, treće mjesto zauzela je Španjolska.

Ovo je vrlo referentna studija s usporedivim podacima jer se ista metodologija istraživanja koristi već sedam godina. Fokus ovogodišnjeg istraživanja bio je na organizaciju godišnjeg odmora.

– Uoči glavnog dijela turističke godine ovo je odlična vijest za hrvatski turizam. Veseli podatak da smo Austrijancima broj jedan turistička destinacija. S ovog, nama iznimno važnog tržišta, godišnje ostvarujemo gotovo osam milijuna noćenja. Ovo je još jedna potvrda naših ciljano odrađenih i odlično prihvaćenih marketinških kampanja i PR aktivnosti na tom tržištu, osobito za pred i post sezonu, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Austrijancima je za odmor najdraži hrvatski Jadran

Očekuje se nastavak dobrih trendova i rezultata turističkog prometa s austrijskog tržišta s kojeg smo u dosadašnjem dijelu godine ostvarili 440 tisuća dolazaka i 1,8 milijuna noćenja.

Istraživanje je pokazalo i kako dvije trećine Austrijanaca planira najmanje jednom godišnje svoj duži odmor (do 14 dana), dok svaki četvrti ispitanik planira i dodatni kraći odmor (do 4 dana). Tijekom glavnog odmora od aktivnosti najradije biraju kupanje i sunčanje, a kao prijevozno sredstvo jednako koriste automobil (42%) i avioprijevoz (41%), što predstavlja rast udjela avioprijevoza kojeg je prethodnih godina birao tek svaki treći austrijski putnik.

Austrijancima je za odmor najdraži hrvatski Jadran

Hrvatska, odnosno gradovi Zagreb, Split, Dubrovnik, Rijeka i Zadar u ljetnoj sezoni letenja povezani su s ukupno 31 redovnom i charter linijom, najviše s Beč om i to aviokompanijama Austrian Airlines i Croatia Airlines.Podaci dodatno pokazuju kako Austrijanci najrađe sami organiziraju godišnji odmor.  Uglavnom koriste Internet ili direktan booking.

Austrija u ukupnom hrvatskom turističkom prometu na godišnje ostvaruje udio od oko 8 posto, što ovo tržište svrstava na visoko treće mjesto top tržišta s kojih se ostvaruje najveći turistički promet, odmah iza vodeće Njemačke i Slovenije.

Tijekom prošle godine austrijski turisti najviše su noćenja ostvarili u Rovinju, Poreču, Umagu, Medulinu i Malom Lošinju. Austrijancima je za odmor najdraži hrvatski Jadran.

Travel Advisor – putovanja

Posjetite naš YouTube kanal.

The Yacht Week Croatia – možda najbolji način ljetovanja na Jadranu

Top 5 mjesta u Srednjoj Dalmaciji koja morate posjetiti

Fjaka – novi životni trend koji je isprika za ne raditi apsolutno ništa