Kakve promjene se očekuju u avio prometu 2017?

Prie leta avionom na dijetu

 

U 2017. se očekuje nastavak trendova iz ove godine. Nekoliko tema treba istaknuti.

Basic Economy – nova jeftina klasa koju su 2016 uvele neke američke avio kompanije (Delta,Alaska,United i AA) u svrhu bolje konkurentnosti nisko budžetnim LCC. Očekuje se da će se ponuda takvih tarifa sa smanjenom uslugom proširiti i na druge avio kompanije. Uvodi se naplata prostora za prtljagu iznad glave.

Frequent Flier – programi koji potiču lojalnost određenim grupama avio prijevoznika sakupljenim u velike alijanse poput kod nas popularnom Miles & More, Sky Teama i drugih, već neko vrijeme povećavaju broj potrebnih milja za besplatne karte te dodjeljuju milje prema cijeni karte, a ne preletenim miljama. Takse za takve letove su puno veće od onih koje su u cijeni avio karte.

LCC preko Atlantika – u ovom segmentu ponude se očekuje najveća ponuda. Počeli su WOW, Norwegian i WestJet, a za vjerovati da će se u ovaj najfrekventniji i najprofitabilniji segment avionskih putovanja uključiti i drugi. Za sada arapske kompanije još nisu pronašle pravi pristup tom tržištu. Posljedica će biti i veće gužve na aerodromima.

Novi modeli aviona Boeing 787 i Airbus A350 – na dužim letovima ovi novi modeli troše osjetno manje goriva što smanjuje cijenu leta, a time i cijene avio karata. Velike kompanije ih već imaju i reklamiraju u svojim ponudama.

Razlika je i u izjednačavanju pritiska u samom avionu koji je kod novih modela na 6 tisuća umjesto kao u starijim modelima na 8 tisuća stopa. Šest tisuća stopa odgovara brdu ispod 2000 metara što je manje-više normalno za razliku od osam tisuća što odgovara pripremljenim alpinistima. Time se smanjuju glavobolje kod mnogih putnika.  Postoji i druga strana medalje, a to je niža cijena goriva na tržištu pa neke avio kompanije naručuju starije modele jer su jeftiniji.

Djelomično preneseno iz Conde Nast Travelera