Bali – najnovije vijesti

Bali – najnovije vijesti

Bali – najnovije vijesti

Vulkan Mt.Agung se I dalje trudi zagorčati život stanovnicima I turistima Na Baliju. Nekih 120.000 ljudi je evakuirano, mnogi, uključujući turiste se nalaze u nužnom smještaju po javnim zgradama I dvoranama.

 

Turisti situaciju shvaćaju manje ozbiljno te su neka mjesta preplavljena u pokušaju da snime što bolji selfie. Millie Bobby Brown, trinaestogodišnja zvijezda Netflixove hit serije Stranger Things je među turistima koji su morali produžiti boravak na otoku zbog otkazanih letova.

 

Stručnjaci predviđaju jačanje erupcija. Navodno najgore tek dolazi. Za sada su najveća opasnost otrovni plinovi koji sukljaju iz kratera. NASA je putem satelita snimila snimku otrovnih oblaka koje vjetar nosi prema susjednim otocima Javi I Lomboku. U pripremi je pola milijuna zaštitnih maski koje će se podijeliti na Baliju I spomenutim otocima.

Мы вошли в историю! #agung #badaboom

A post shared by Максим Антонов (@m_co23) on

Bali – najnovije vijesti možete pronaći na sljedećim linkovima:

National Disaster Management Agency (BNPB)
Magma Indonesia

Live stream erupcije:

Bali Live

Express.co.uk

Vlasti su izdale upozorenje za još neke vulkane zbog pojačane aktivnosti ove jeseni – Bromo I Rinjani.

Zračna luka u glavnom gradu Denpasaru – Bali Ngurah Rai International Airport se otvarala I zatvarala više puta dnevno tijekom zadnjih par dana. Putnici javljaju da je kaos popriličan iako vlasti drže situaciju pod kontrolom. Mnogi putnici nemaju više smještaj u hotelima pa spavaju na podu u želji da što prije napuste Bali.

Zona zabrane leta je široka 6 milja oko vulkana Mt.Agung. Pretpostavlja se da se radi o stotinjak tisuća turista kojima su do sada otkazani letovi. Avio kompanije se trude prevesti što veći broj putnika u vrijeme kada je aerodrome otvoren. Najveći problem za avione je oblak pepela kroz koji avioni ne mogu letjeti. Sjećamo se pokušaja za vrijeme erupcije na Islandu kada je pola Europe bilo blokirano. Avioni koji su prošli kroz dio oblaka vratili su se na zemlju izguljeni kao da su prošli kroz brusni papir.

Web stranica aaerodroma.

Mnogi su se zaputili brodom na Javu kako bi došli do glavnog grada Indonezije Jakarte I od tamo odletjeli na željene destinacije. Da jedna nesreća ne dolazi sama se potrudila tropska ciklona Dahlia koja se približava Indoneziji.

Možemo se samo nadati najboljem te da stanovništvo I turisti neće stradati I ostati zarobljeno na Baliju.

Posjetite naš YouTube kanal.

Travel Advisorputovanja

Prijeti erupcija vulkana Agung na Baliju

Što vidjeti na Baliju ?

Cebu – turistički otok u Filipinima