Od sada u Kalinjingrad s besplatnom vizom

besplatna viza za kalinjingrad

Od 1. srpnja 2019. godine, državljanima 53 strane države može se izdati e-viza za ulazak u Rusku Federaciju preko graničnih prijelaza koji se nalaze na području Kaliningrada. Među tim državama je i Hrvatska. Viza je besplatna, a može se dobiti na linku OVDJE.

Kalinjingrad

Grad je osnovan u 13. stoljeću, a do kraja Drugog svjetskog rata većinu stanovništva su činili Nijemci.

Ovo je stari pruski gradu koji se nekada zvao Konigsberg što znači  Kraljeva gora. U travnju 1945. zauzela ga je Crvena armija.

Konigsberg je u narednim godinama očišćen od njemaca koji su uglavnom protjerani.  Tada je grad dobio i novo ime – Kalinjingrad. Ime je dobio prema slavnom sovjetskom političaru i boljševiku Mikhailu Kalininu.

Nakon raspada Sovjetskog Saveza postaje enklava i dok su sovjetski gradovi devedesetih godina promijenili imena, kao na primjer Lenjingrad, Kalinjingrad je ime zadržao.

besplatna viza za kalinjingrad

Ovo je lučki grad na Baltičkom moru i glavni grad Kalinjingradske oblasti. Kalinjingradska oblast odvojena je od Rusije i nalazi se na Baltiku, između Poljske i Rusije. U gradu živi oko 500 000 ljudi.

Grad je jako zanimljiv i drugačiji od ostatka Rusije. Glavni razlog za to je u činjenici  da je bio njemački grad. Zbog raznolikosti u arhitekturi i gradnji, te brojnim crkvama pravi je muzej na otvorenom.

Posjetite naš YouTube kanal.

Travel Advisor – Europa

Doživjeti Moskvu u tri dana

Sankt Peterburg za početnike

Prvi hotel u svemiru – Rusija pomiče granice putovanja