Besplatne Interrail karte za 30 tisuća mladih Europljana

Besplatna Interrail karta

Bruxelles je pristao izdvojiti 12 milijuna eura za program koji će biti testiran ovog ljeta, a osigurati će besplatne Interrail karte za 30 tisuća mladih Europljana. Naime, Europska Komisija poduzela je svoje prve korake prema provedbi plana kojim će omogućiti besplatnu Interrail kartu za između 20 do 30 tisuća mladih Europljana koji su napunili 18 godina. Izvršna agencija EU odlučila je izdvojiti 12 milijuna eura za implementaciju ove odluke, no ta se brojka kasnije može i povećati ukoliko se Europski parlament odluči proširiti ovu mjeru na još više ljudi.

Inače, Interrail vozna karta vrijedna do 510 eura za putovanje od mjesec dana, daje mogućnost putovanja kroz 30 zemalja u Europi gotovo bez ikakvih dodatnih troškova na 32 željezničke mreže. Europski parlament je  2016. godine predložio program kako bi potaknuo mlade ljude, posebice one s niskim primanjima, da istraže kontinent kao i „europski identitet”. Prvi sudionici će putovati ovog ljeta.

Besplatna Interrail karta
@beckyvandijk

Tibor Navracsics, povjerenik EU za obrazovanje, kulturu, mladež i šport, rekao je: ‘Važno je da svim našim mladim ljudima ponudimo mogućnost širenja njihovog horizonta upoznavanjem drugih zemalja. Obrazovanje nije samo ono o čemu učimo u školi ili na fakultetu, već i ono što otkrivamo o kulturama i tradicijama naših kolega Europljana.’

Besplatna Interrail karta

Mladi Europljani iz svih zemalja članica imaju pravo na besplatnu propusnicu. Ova propusnica se također može koristiti za alternativni prijevoz, primjerice na autobusima ili trajektima, u zemljama koje se nalaze izvan Interrail mreže (primjerice u Estoniji, Latviji, Litvi, Malti ili Cipru). Trošak pružanja besplatne Interrail karte za sve građane EU-a koji navršavaju 18 godina procjenjuje se na preko milijardu eura.

Besplatna Interrail karta
@thoughtcatalog

 

Posjetite naš YouTube kanal.

Travel Advisor – Europa

Amsterdam nisu samo droga, sex i tulumi

 

Malta zimi nije ništa manje zanimljiva

 

Koje gradove treba posjetiti zimi ?