Biciklom po Ringu

 

 

Beč nije grad bicikla poput, recimo, Amsterdama, no i ovdje su Biciklisti kraljevi u prometu.

Na puno mjesta postoje trake na ulicama i raskršćima. Tamo gdje ih nema također voze bicikli po ulicama s istim pravima kao i ostali sudionici u prometu. Nikome ne pada na pamet voziti po pločniku. Pogotovo ne po pješačkim zonama i parkovima.

Biciklom po Ringu

Da, u parkovima je zabranjeno voziti bicikle baš kao što je zabranjen ulaz psima. Za pse postoje posebna ograđena mjesta, a za bicikle ulice i na njima označene staze..
Pravi je gušt voziti se centrom Beč a. Duž čitavog ringa, jedne od najljepše ulice svijeta, označene su staze s obje strane ove široke avenije. Prolaze kroz sjenoviti drvored dok se s obje strane uzdižu velebne palače. Malo je boljih mjesta za bicikliranju u Europi. Tog ljetnog popodneva je bio poseban gušt voziti se za Bečankama u lepršavim haljinicama. Kao što se kaže : “Od Beča su ljepše samo Bečanke”.

Biciklom po Ringu
Vidi se da su u formi, sportski elegantno obučene u cvjetne haljine… Ima i sportski nastrojenih vozača, no u doba nakon završetka radnog vremena ljudi na biciklima su obučeni u poslovnu odjeću. Nije rijetko vidjeti mlađe muškarce u odjelima i s kravatom.
Svi koji nemaju svoj , bicikl mogu besplatno iznajmiti na nekoj od brojnih postaja s kojih se uzme ili vrati gradski bicikli.

Biciklom po Ringu

Treba ispuniti prijavu, najbolje online. I vratiti ga na vrijeme. Biciklom se uvijek više vidi nego iz auta ili pješice.
Razgled grada biciklom je vrlo popularan među mlađim posjetiocima.

Video na našem YouTube kanalu.

Travel Advisor

vienna_ring_travel-advisor-eu_3 vienna_ring_travel-advisor-eu_4