Biser Jadrana poziva vas na tradicionalni uskršnji doručak!

Što vas čeka u Šibeniku

Kako je Uskrs pred vratima, u Šibeniku se sprema već poznati Uskršnji doručak. A mi vas pozivamo na najljepši ovogodišnji doručak s mirisom mora, okusom soli i spektakularnim pogledom na pučinu te na šetnju poslije kroz grad.

Što vas čeka u Šibeniku

Što vas čeka u Šibeniku ovog Uskrsa?

I ove godine Šibenik će tradicionalno organizirati Uskršnji doručak koji u svom programu prati u potpunosti dalmatinsku tradiciju. Uskrsna jaja, dalmatinski pršut, razni sirevi, pogače..samo su neka od gastro menija koje organiziraju Turistička zajednica grada Šibenika, Udruženje obrtnika grada Šibenika i grad Šibenik. Ako ste već tamo, nemojte propustiti fritaju – šibenski specijalitet koji se pravi vjerovali ili ne od 5.000 jaja i jako puno pancete i šparoga.

Što vas čeka u Šibeniku

Iznenađenje najmlađima

Ove godine gospodin Daniel Hrg vodi radionicu za djecu, a vezana je za uskršnje ukrašavanje pisanica.Naime, radi se o višestruko nagrađivanom dizajneru iz Šibenika, a detaljan uskršnji program pronađite na našem plakatu:

Što vas čeka u Šibeniku

Pozivamo vas  na odmor za vrijeme Uskrsa i uskršnjih blagdana u Šibenik, uz nezaobilazan posjet katedrale sa starom gradskom jezgrom, muzeja grada Šibenika, tvrđava Mihovil i Barone, obrok u šibenskim restoranima uz domaće gastro delicije…

Što vas čeka u Šibeniku

Cijeli Šibenik je svojevrsna priča za sebe i jednako iskustvo imate šetnjom kroz njegove kamene uličice, kao i razgledom bogatih kulturno – sakralnih objekata.

Šetnica u Kanalu Sv. Ante

Kanal sv. Ante, poznat i pod nazivom Šibenski kanal, smješten je oko 1 km jugozapadno od šibenske rive i gradskog središta. Dostupan je morskim putem iz Šibenika te iz smjera otvorenog mora. Do šetnice u kanalu može se doći automobilom, cestom prema Zablaću i Solarisu. Glavni ulaz na šetnicu je u uvali Škar, gdje se nalaze parkiralište, plaža, dječje igralište i most prema Tvrđavi sv. Nikole.

Uz prirodne ljepote uočljive na prvi pogled i prekrasan panoramski pogled na Šibenik, šibenski arhipelag i Tvrđavu sv. Nikole, kanal krije brojne kulturne i prirodne blagodati, te je idealno mjesto vaše šetnje i istraživanja.

Što vas čeka u Šibeniku

Najveća, ali i najpoznatija atrakcija grada Šibenika svakako je Katedrala svetog Jakova, a koja se sa samom gradskom jezgrom nalazi na UNESCO-ovom popisu svjetske baštine. Izgrađena je u 15. i 16. stoljeću te je svojevrsni simbol grada. Radi se o jednoj od najljepših hrvatskih katedrala i svakako spada u obavezno mjesto vašeg razgleda.

Što vas čeka u Šibeniku

Što vas čeka u Šibeniku

Tvrđava sv. Nikole

Tvrđava sv. Nikole jedna je od najznačajnijih venecijanskih fortifikacija i jedna od najljepših tvrđava na Jadranu.

Također moramo naglasiti kako je tvrđava sv.Nikole od srpnja 2017. na listi UNESCO svjetske zaštićene baštine, te ćete razgledom ove znamenitosti, ujedno dati svoj doprinos očuvanju zaštićenih svjetskih blaga.

Što vas čeka u Šibeniku

Morski tunel | Morski tunel atraktivan je napušteni vojni objekt. Riječ je o nekoliko stotina metara dugačkom tunelu koji je služio kao sklonište za ratne brodove.

Pješačka, trim i biciklistička staza | Duga je oko 4,4 km i povezuje područje od uvale Panikovac do otoka Školjića pred Tvrđavom sv. Nikole. S postojećim putovima omogućuje osmišljavanje kružnih ruta

Muzej grada Šibenika

Muzej je smješten u predivnoj palači poznatoj pod nazivom “Kneževa palača”, tik do Katedrale svetog Jakova. Posjetite službene stranice Muzeja grada Šibenika ovdje.

Tvrđava svetog Mihovila

Što vas čeka u Šibeniku

Ne propustite posjetiti ovu srednjovjekovnu ljepoticu s koje možete na dlanu vidjeti cijeli šibenski arhipelag. Popnite se i na jednu od naljepših pozornica na Jadranu na kojoj se odvijaju brojna događanja tokom cijele godine.

Barone tvrđava

Što vas čeka u Šibeniku

Tvrđava koja je nedavno doživjela potpunu obnovu i rekonstrukciju, još od 1646 godine blista kao monumentalni spomenik šibenske arhitektonske i kulturne baštine. Razgledajte Proširenu stvarnost, jednu veliku tehnološku atrakciju ove tvrđave u kojoj možete detaljno upoznati Šibenik iz 17og stoljeća, te doživjeti adrenalinsko iskustvo opsade 1646/47.

Kamene uličice također pričaju brojne priče..Izgubite se u njima i osjetite mediteranski lagani tempo i autentičan dalmatinski život.

Što vas čeka u Šibeniku

Šibenik, grad koji u turističkom smislu postaje sve uzbudljiviji, grad je prepun pozitivnog kontrasta. Stari mediteranski štih sretno se isprepliće s novim tehnologijama i atraktivnim sadržajima, a u svemu tome ne zaboravlja njegovati i tradiciju.

Što vas čeka u Šibeniku

Proljeće je idealno doba godine za posjetu našim obalnim destinacijama jer nema još ljetne gužve a grad će vam ponuditi najbolje od najboljeg. Možda već ovaj Uskrs može biti vaš izbor. Dobro došli!

Što vas čeka u Šibeniku

Turistička zajednica grada Šibenika
Facebook 
Twitter
Instagram

Što vas čeka u Šibeniku

Fotografije ustupila Turistička zajednica grada Šibenika.

Izvor: Croatian hot spots.

Travel AdvisorHrvatska

Pretplatite se na naš YouTube kanal.

Veličanstvene povijesne utvrde u Hrvatskoj koje vrijedi posjetiti

Britanski Guardian uvrstio 4 hrvatske plaže na prestižnu listu najljepših u Europi

Gorski Kotar – težak prijatelj kojeg vrijedi upoznati