Za dva sata od Londona do New Yorka?

dva sata od Londona do New Yorka

Iz Boeinga najavljuju zrakoplov koji bi nas do odredišta mogao dovesti brže nego ikada. Novi avion trebao bi prepoloviti trajanje puta od Londona do New Yorka. Za dva sata od Londona do New Yorka?

Supersonični avion nije dovoljno brzo rješenje. Novi prototip  hypersoničnog boeinga bi trebao prepoloviti vrijeme putovanja putnika od Londona do New Yorka, što bi značilo da će ova letjelica Atlantski ocean moći preletjeti za manje od 3 sata.

Uobičajeno vrijeme leta standardnim modernim zrakoplovima danas je 7-8 sati. Concordea više nema, ali zato su inženjeri aeronautike došli na ideju konstrukcije aviona koji bi bio brži od Concordea.

Za dva sata od Londona do New Yorka

Boeing je nedavno zatražio i patentiranje nadzvučnog aviona koji bi mogao prevaliti udaljenost između Londona i New Yorka za znatno kraće vrijeme.

Ovaj avion opisuje se kao najbrža civilna letjelica u povijesti, a putnicima bi, osim brzog putovanja, trebala pružiti i pristupačnu cijenu letenja. Iako se očekuje da će prvi komercijalni let biti tek za dvadesetak godina, za sada se nagađa o cijeni od nekoliko tisuća dolara u jednom smjeru.

Trebao bi dosezati brzine preko 2300 kilometara na sat, što je znatno brže od rekordera Concordea koji više ne leti.

Dok aeronautičari ne osmisle rješenje za superbrze letove, vi planirajte putovanje uobičajenim letom.

Travel Advisor

Posjetite naš YouTube kanal.

Ručna prtljaga kod niskotarifnih avioprijevoznika

Prava putnika u zračnom prometu

U  zimskom redu letenja Iberia ne ukida letove iz Madrida za Dubrovnik i Zagreb