Home Lifestyle British Airways ukida besplatne obroke i piće na svojim letovima

British Airways ukida besplatne obroke i piće na svojim letovima

 

British Airways ukida besplatne obroke i piće na svojim letovima

U doba kada se mjesta u ekonomskoj klasi čine pomalo tijesna, aviokompanije naplaćuju korištenje pretinaca iznad sjedala. Od sada će putnici na kratkim letovima plaćati sve obroke za vrijeme putovanja. Sve je više putnika nezadovoljnih ovim načinom poslovanja. Piće koje se ne naplaćuje, a pomaže da brže prođe let, mali je, ali potreban užitak.

Za putnike ekonomske klase British Airways završilo je sa besplatnim pićem i hranom. Prije nekoliko dana tvrtka je donijela odluku da više neće servirati besplatne obroke i piće na kratkim letovima. Način je to na koji planiraju smanjiti troškove. Odluka je naišla na neodobravanje i kritike. Nudit će se hrana iz Marks & Spencer supermarketa. Novi meni nazvan “M&s Aboard” sastoji se od jela poput sendviča sa mozzarellom i rajčicom po cijeni od 6$, čipsa i čokolade za 1,20$, kave i čaja 2,80$. Želite li nešto jače nudi se i pivo 4,80$ i gin tonic 7$.

Plaćanje je moguće kreditnim i debitnim karticama, ali ne i gotovinom. Frequent flier bodovi također se mogu koristiti pri plaćanju.

Ovo bi mogla biti dobra vijest za jeftine avioprijevoznike. Nadaju se  privući više  putnika  konkurentnim cijenama. Uostalom, koji je smisao putovanja ekonomskom klasom za veće novce bez ikakvih pogodnosti?

Za one koji planiraju u skorije vrijeme putovati kompanijom British Airways, najbolje je da ponesu sendviči. Ili pojedu nešto na aerodromu.

Na Heathrowu restoran Blumenthal’s nudi obroke njihovim putnicima. Na Charles de Gaulle u Parizu obavezno probajte foie gras.

Ukoliko ipak ogladnite za vrijeme leta , BA će vam možda naplatiti hranu, ali tvrtka također ima u planu jednoga dana moći predvidjeti kada je poželite. Uz pomoć uređaja koji će pratiti razinu zadovoljstva letom.