Kazna od 20 milijuna dolara

Kazna od 20 milijuna dolara

Carnival Corporation, velika prekooceanska kompanija s više od 50 brodova, platit će 20 milijuna dolara nakon što je Princess Cruises, podružnica kompanije, priznala da je prekršila uvjetnu kaznu iz 2017. za nepravilno odlaganje otpada.

U sudskom podnesku stoji kako je Carnival u ocean bacio otpad sastavljen od hrane i plastike i to pokušao sakriti.

Kazna od 20 milijuna dolara

Ovaj veliki propust koštati će kompaniju 20 milijuna dolara, te će njihovi bodovi biti češća meta inspekcija. Morat će da izdvojiti više sredstava kako bi se osiguralo poštivanje uvjetne kazne, te će morati smanjiti broj plastičnih predmeta za jednokratnu upotrebu na svojim brodovima. Također su obavezni organizirati timove za poboljšanje i kontrolu načina na koji se  upravljanja otpadom.

Ukoliko Carnival ne bude poštivao kazne i rokove morat će da platiti dodatne kazne od 1 do 10 milijuna dolara dnevno.
Princess Cruises 2017. je priznao krivnju za ilegalno ispuštanje nafte u ocean i namjerno skrivanje toga, zbog čega su platili kaznu od 40 milijuna dolara.

Prema izvješću inspektora za zaštitu okoliša, Carneval je prekršio zakone o zaštiti okoliša već u prvoj godini uvjetne kazne. Inspektor je pronašao preko 800 kršenja uvjetne kazne između travnja 2017. i travnja 2018. godine.

Travel advisor – putovanja

Posjetite naš YouTube kanal

Kako bukirati krstarenje?

Krstarenja kojima ćete obići svijet

10 dobrih strana krstarenja