Ulice koje za života morate vidjeti

Ulice koje za života morate vidjeti

Najdomljivije ulice svijeta, koje svakako na svojim putovanjima treba posjetiti. Svaka posebna, drugačija,  i mjesto koje treba doživjeti.

Route 66

Najduža cesta na našoj listi, Route 66, proteže se od Chicaga do San Francisca. 40ih i 50ih godina nazivana je Američkom glavnom ulicom. Prolazi mnogim malim gradovima srednjeg zapada i jugozapada. Iako je cesta za kamione zatvorena, i danas je očuvano puno starog šarma i podsjetnika na prošla vremena. Prolazi kroz važna mjesta kao što su Chicago, St Louis, Grand Canyon i plaža Santa Monica.

Ulice koje za života morate vidjeti

Champs-Élysées, Pariz

Stablima okružen bulevar u Pariškom osmom okrugu najčešće se opisuje kao najljepša avenija na svijetu. Duga samo jednu milju, povezuje Place de la Concorde sa Arc de Triomphe prolazeći kroz park Jardin de Champs-Élysées, uz razne muzeje i spomenike. Dovršena 1670. Dom je mnogim luksuznim buticima, cafeima i teatrima.

Ulice koje za života morate vidjeti

 

Ocean Drive, Miami

Ocean drive, od South Beacha do 15te Ulice, prepun je Art Deco hotela koji svijetle u neonu i raznim bojama, usputnih cafea i turista u potrazi za tipičnim načinom života  South Beacha.  Prepuna ljudi, igrališta za odbojku, rolera, biciklista i svega štp prti plažu uz ocean. Mjesto je i na kom je kuća ubijenog dizajnera Giannija Versacea.

Stradun, Dubrovnik

Šetnja Stradunom, glavnom ulicom dubrovačkog Starog Grada nešto je što se ne propušta! Posebno ako ste ljubitelj serije Game of Thrones. Sve najvažnije gradske atrakcije nalaze se u središtu starog grada, zatvorenog za promet, unutar srednjevjekovnih zidina. Monumentalni ulazi u grad, zapadna vrata Pile, i istočna Ploče, i danas služe kao ulaz u stari grad.Spaja ih Stradun. Sa svake strane Straduna niz je mali strmih i stepenicama prekrivenih uskih uličica, nebrojenih kafića, restorana i apartmana.

Ulice koje za života morate vidjeti

 

Broadway i Times Square, New York

13 milja ove Manhattanske ulice koja prolazi i kroz Bronx , dom je i Times Squareu, koji je ime dobio po novinama The New York Times. 1970, ovdje je započeta novogodišnja tradicija puštanja snježnih lopti sa zgrade Timesa. Ova je mjesto okupljanja stanovnika New Yorka. Uz to mjesto je na kom su mnoga gradska kina, kazališta i ogromne svjetleće reklame.

Ulice koje za života morate vidjeti

La Rambla, Barcelona

Najpoznatija ulica u Barceloni avenija je koja počinje kod spomenika Columbus ispred luke, a završava na Plaça Catalunya. Više na njoj nema životinja u kavezima, ali i sada je tu mnoštvo suvenirnica i mjesta za informacije turistima. Ostali su i šareni štandovi prepuni cvijeća, a tu je i Miroov mozaik. Uz bulevar su i muzeji voštanih figura i erotski muzej ,Palau de la Virreina informativni centar i izložbeni prostor, i naravno tržnica hrane Boqueria.

Via Dolorosa, Jerusalem

Najpoznatiji prolaz u Jeruzalemu, Via Dolorosa “Way of Sorrow” , smatra se putem koji je Isus prošao prije raspeća noseći svoj križ. Najposjećenija je za vrijeme Uskrsa. Putem su označene stanice Isusovog križnog puta.

Ulice koje za života morate vidjeti

Bourbon Street, New Orleans

Dio je standardnog obilaska za svakog tko je prvi put u New Orleansu, dom poznatom jazz festivalu i Francuskoj četvrti. Šetnja Bourbon Streetom i ispijanje neonski obojanog koktela nešto je što se mora doživjeti. Smještena u centru najstarije gradske četvrti, ova ulica proazi kroz 13 četvrti.

Ulice koje za života morate vidjeti

 

The Dark Hedges, Northern Ireland

Najfotografiranija cesta u Sjevernoj Irskoj, okružena predivnim stablima koja je zaklanjaju poput tunela, bila se mjesto snimanja serije  Game of Thrones.

Portobello Road, London

U Londonu je bezbroj ulica za istražiti. Ovog puta biramo Portobello Road, dom jednoj od najpoznatijih gradskih tržnica. Još od 1740. preplavljena je vintage trgovinama i antikvarijatima.

Haight-Ashbury, San Francisco

Povjesno područje ovih ulica kolijevka je hipi kulture. Poznata je i po svojim raznoliko obojanim viktorijanskim zgradama.

Khao San Road, Bangkok

Nije da je lijepa, ali je mjesto koje za boravka u Bangkoku treba posjetiti.  Nakon toga posjeti hramovima i Tajlandskim otocima bit će još veća nagrada.

 

Spreuerhofstraße, Reutlingen, Germany

I najuža, na nekim dijelovima samo 31 cm široka ulica i na onim najširim dijelovima nije šira od  50 cm. Spreuerhofstraße je najuža ulica na svijetu. Smještena u Reutlingenu u jugozapadnoj Njemačkoj, ova ulica izgrađena je 1727, nakon što je područje uništeno požarom 1726.

Travel AdvisorFotografija

Posjetite naš YouTube kanal.

Novi Zeland

Putovanje u Oman

Meteora – čarobne lebdeće stijene