Budućnost Toyota automobila stigla je na naše ceste

Corolla Toyota Hybrid automobil s karakterom

Corolla Toyota Hybrid automobil s karakterom

Pripadnici milenijske generacije, ali i svi oni koji su osvijestili želju za zaštitom okoliša na prvo mjesto postavili su pametne i cjenovno dostupne automobile opremljene pametnim funkcijama za očuvanje prirode,  veću sigurnost na cesti i što bolji komfor u vožnji.

Toyota Corolla Hybrid automobil je koji se savršeno nadovezuje na iznimno uspješnu seriju dosadašnjih Corolla modela, a ovaj novi konceptualno osmišljen hibridni automobil, čija sportska okosnica čini vitalni dio njegovog identiteta te velike vozne mogućnostima zasigurno će oduševili ljubitelje automobila kako kod nas tako i diljem svijeta.

Jedan od takvih automobila koje smo imali prilike voziti i koji nas je oduševio je Toyotin 2,0-litarski motor Hybrid Dynamic Force koji svojim sportskim izgledom izvana i iznutra ostavlja jak dojam i na vozača i na svakog suputnika.

Corollin snažni motor savršeno se ponaša na cesti u različitim uvjetima, a brzina koju postiže pri sportskoj vožnji zaista je osvježavajuća. Naime, automatski mjenjač omogućava tri vrste vožnje, normal, eko i sportsku, ovisno o željama ili uvjetima vožnje. Bilo što da odaberete ovi pogonski sklopovi štede gorivo i smanjuju emisiju koja pada na nulu kada vozite samo na električni pogon.

Corolla Toyota Hybrid automobil s karakterom

Uz izvrsnu ekonomičnost u potrošnji, učinkovitost pri vožnji i odličnu cijenu te garanciju od 10 godina Toyotin Hybrid Corolla postala je privlačna mnogima koji vole ovako spojene performanse.

Ovo je vozilo izuzetno dinamično i efikasno kako u gradskoj vožnji tako i na otvorenoj cesti. Bez mnogo naprezanja ponašanje je u vožnji stabilno, a pri većim brzinama i preticanjima Toyota Corolla 2,0 hybrid izuzetno je kompaktna u ponašanju.

Elegantna unutrašnjost, mekani materijali, ergonomska sportska sjedala i udobnost cijele kabine izuzetno je upečatljiv, a komande na displeju ili gumbi na volanu osiguravaju jednostavno praćenje i upravljanje vozača prilikom vožnje. Svakog će vozača veseliti i mogućnost grijanja volana u hladnim danima. To je mjesto u kojem će vam biti toliko udobno da iz njega nećete htjeti izaći.

Nova Corolla ostvarila je najvišu ocjenu i maksimalnih 5 zvjezdica u novom strožem ispitivanju sigurnosti EURO NCAP 2019. godine zahvaljujući novoj TNGA platformi i novom unaprijeđenom Toyota Safety Sense sustavu aktivne sigurnosti koji je u svim verzijama Corolle standardna oprema.

Tehničke karakteristike:

Nezamjetnim prebacivanjem između čistog električnog pogona pri nižim brzinama i učinkovitog benzinskog pogona kada brzina naraste, smanjuje se potrošnja goriva, kao i emisija CO2. Toyotini hibridi su samopunjivi te stoga bateriju nikada nije potrebno spajati na struju.

Pogon – 2,0 l (HV special)

Kombinirana potrošnja goriva (l/100 km) – 5,3 l/100 km

Tip karoserije – Hatchback 5 vrata

CO2 emisije (g/km) – 120 g/km

Vožnja u Toyota Corolla hibridu iznenađujuće je glatka, a njen aerodinamični izgled zaista je čine jednim od n najprivlačnijih hybrida današnjice.

Travel Advisor – Europa

Pretplatite se na naš YouTube kanal

Škotska – Roadtrip 2019

Vodič za Roadtrip po Mallorci

Uputite se na najbolji road trip na svijetu