Daruvar – ljeto mu savršeno pristaje

daruvar

Dobro došli ovo ljeto u poznati lječilišni grad Daruvar kojeg krasi spoj gradskog zelenila i ugodne hladovine, novih i povijesnih građevina te bogata ponuda rekreativnih sadržaja. Raskošni wellness, bazeni na otvorenom, zabava, hladovina zelene ogrlice kontinenta, savršen su recept za kontinentalnu ljetnu zabavu. Potražite je ovog ljeta u zelenoj destinaciji  –Daruvaru.

Daruvar

Mnogo je toga što se može vidjeti i istražiti u Daruvaru, a da ljeto bez mora može biti itekako sadržajno, uvjeriti ćete se posjetom gradu koji ljeti definitivno ne spava i kojem ljeto savršeno pristaje!

Daruvar

DARUVARSKE TOPLICE I TERMALNI VODENI PARK AQUAE BALISSAE – TOP PONUDA KONTINENTA

Raznovrsna ponuda bazena i popratnih sadržaja u objektima Daruvarskih toplica i Termalnog vodenog parka Aquae Balissae privlači sve veći broj posjetitelja u destinaciju. Donosimo ekskluzivan vodič ovoljetne zabave u Daruvaru i pozivamo vas u top ovoljetnu kontinentalnu destinaciju! Doživljaj možete upotpuniti dobrom gastronomskom ponudomstaročeškim pivom i vinskom kapljicom daruvarskih vinograda.

Daruvar

Daruvarske toplice su visoko pozicioniran i suvremeno oblikovan centar očuvanja zdravlja nenametljivo uklopljen u prirodu, na samim izvorima ljekovite termalne vode i mineralnog blata, okružene velikim i lijepo uređenim parkom spomeničke arhitekture i velike hortikulturne vrijednosti.

Prepoznatljiv simbol Daruvara, smještene u srcu grada Daruvara, jednog od najuređenijih malih gradova kontinentalne Hrvatske, čija povijest seže još u Rimsko doba. Srce grada i ugodne toplice, mjesto su izbora sve većeg broja posjetitelja svih generacija.

Daruvar

Termalne vode koje su i stari Rimljani obožavali

Nisu stari Rimljani bili  nimalo neupućeni kada su za svoje tegobe koristili ovaj tip relaksacije, jer ljekovita termalna voda osim što ima brojne prednosti za zdravlje, ima također iznimne koristi u zdravstvenom turizmu i rekreaciji.

Daruvar

U lječilišnom hotelu Termal***, nalaze se dva otvorena i jedan zatvoreni bazen s ljekovitom termalnom vodom, temperature između 28 i 35 stupnjeva Celzijusa, te hidromasažom. Smještajni kompleks nalazi se u prekrasnom višestoljetnom parku, okružen sportskim terenima i jezerom.

Daruvar

U sastavu smještajnog kompleksa nalaze se također i sportska dvorana, fitness centar (saune, masaže, jacuzzi, solarij, zona za njegu lica i tijela), turbo solarij, te lječilišni dio s kompletnim medicinsko-rehabilitacijskim sadržajima.  Jednom riječju – sve što trebate za cjeloviti odmor, rekreaciju ili oporavak.

TERMALNI VODENI PARK AQUAE BALISSAE

Termalni vodeni park Aquae Balissae u Daruvaru, neiscrpno je vrelo relaksacije, užitka i zabave, a nalazi se samo tristo metara od centra grada, pored rijeke Toplice, Julijevog parka i sportsko – rekreacijske zone. Raspolaže s preko 2000 m² vodenih površina, bazenima za odrasle i djecu, toboganima, mirnoj rijeci dužine preko 200 metara, sunčalištu te ugostiteljskim sadržajima s raznolikom ponudom osvježavajućih napitaka i brze hrane.

Daruvar

Uz leđne masažere, gejzire i bujice u sklopu bazena,  relaksirati i opuštati možete se i u tišini podzemnog prostora Termalnog vodenog parka Aquae Balissae gdje se uz zonu za relaksaciju nalaze dvije finske i jedna parna sauna te whirpool s termalnom vodom.

Daruvar

Zaboravite svakodnevne brige i probleme i uronite u magičan svijet vodene zabave punim plućima.

Još nekoliko razloga zašto posjetiti Daruvar:

Zato jer imaju gore spomenute izvrsne toplice i vrhunsku wellness ponudu i to u centru grada

Zato jer se tamo proizvodi odlično pivo

Zato jer je okolica čista magija, i savršena je za planinarenje, šetnje, bicikliranje ili jahanje

Zato jer ćete uživati u specijalitetima gastronomske brižno čuvane tradicije, a tek vinske ceste..

Zato jer organiziraju super cool evente i stalno se nešto događa

Jer imaju jedan od najljepših parkova u Hrvatskoj  – Julijev park

i još puno, puno toga..

izvor: explorecroatia.eu

Travel Advisor – Hrvatska

Posjetite naš YouTube kanal.

Otvoren je Prvi park znanosti u Hrvatskoj

Gdje bi mogli slijedeći vikend ? Da nije daleko, a da je dobro.

Čarobni gradić na otoku