Travel AdvisorTravel Advisor

Divno putovanje u Nizozemsku i Belgiju

Nizozemsko-belgijska tura: Mondo Travel vodi vas na divno putovanje

Vrijeme je da spremite kofere i krenete na divno uskršnje putovanje u Nizozemsku i Belgiju! Traje pet dana, a u nastavku vam otkrivam sve detalje ovog prekrasnog putovanja!

1. DAN: Zagreb – Amsterdam Schiphol – Amsterdam

Prema divnoj Nizozemskoj krećete avionom iz Zračne luke Franjo Tuđman u Zagrebu, kod šaltera informacija, drugi kat, u 06:30 sati gdje će vas dočekati voditelj putovanja. Slijedi prijava, a zatim let za Amsterdam na direktnoj liniji Croatia Airlinesa u 08:20 sati. Nakon što obavite carinske formalnosti, slijedi transfer do hotela. Nakon kratkog odmora javnim prijevozom s pratiteljem putovanja krećete do centra grada. Prošetat ćete gradom od Central Station do najznačajnijih znamenitosti: Trg Dam, Kraljevska palača, kuća Ane Frank, Leidsplein, Rembrantsplein, Munt, tržnica cvijeća, Begijnhof, Museumplein. Prošetat ćete i poznatom shopping ulicom Kalverstraat i četvrti crvenih svjetiljki. Nakon toga slijedi slobodan ostatak dana u Amsterdamu koji možete iskoristiti za šetnju i uživanje u kavi uz jedan od amsterdamskih kanala. Zatim se samostalno vraćate u hotel.

© Max van der Oetelaar from Unsplash

2. DAN: Amsterdam – mala nizozemska tura (fakultativno)

Nakon doručka preporučuje se fakultativni izlet MALA NIZOZEMSKA TURA (uz doplatu). Uključuje odlazak autobusom na poludnevni izlet prema sjeveru Nizozemske do Zaanse Schanse, tradicionalnog sela i muzeja na otvorenom. Vidjet ćete najljepše primjerke vjetrenjača u Nizozemskoj, moći ćete posjetiti manufakturu klompi – tradicionalni nizozemski proizvod te tradicionalnu nizozemsku siranu gdje ćete moći degustirati i kupiti sir. Slijedi posjet prekrasnom ribarskom selu Volendam. Zatim iskoristite slobodno vrijeme za uživanje u kafićima ili malim restoranima uz more i kupnju suvenira.

© Aswathy N from Unsplash

Vraćate se u Amsterdam i zatim odlazite do poznate brusionice dijamanata Coster Diamonds uz mogućnost kupovine nakita po tvorničkim cijenama. Preporučuje se nezaboravna vožnja amsterdamskim kanalima gdje ćete upoznati Amsterdam iz sasvim drugačije perspektive (uz doplatu). Također, preporučuje se i posjeta jednom od najpoznatijih svjetskih muzeja Van Gogh, Rijksmuseum ili potresnom muzeju Ane Frank.

3. DAN: Amsterdam – Scheveningen – Den Haag – Delft – Bruxelles

Nakon uživanja u doručku i odjave iz hotela odlazi se na cjelodnevnu izlet-turu po Nizozemskoj. Otići ćete do Sjevernog mora i poznatog ljetovališta Scheveningen. Slobodno vrijeme iskoristite za šetnju uz dugačku pješčanu plažu šetnicom dugom tri kilometra, kao i molom koji se dužinom od 400 metara proteže uz Sjeverno more. Slijedi kratka vožnja do Den Haaga, sjedišta nizozemske vlade i trećeg grada po veličini u Nizozemskoj. Prošetat ćete se do zgrade nizozemskog parlamenta i gradskog središta. Kreće slobodno vrijeme za kavu, a zatim ćete posjetiti Delft, jedan od najljepših gradova u Nizozemskoj, poznatom kao gradu plavo-bijelih porculanskih pločica. Zatim se nastavlja putovanje prema Belgiji, a nakon dolaska u Bruxelles idete prema hotelu. Nakon smještaja u hotel slijedi odlazak na večernju orijentacijsku šetnju u pratnji voditelja putovanja. Slobodno vrijeme iskoristite za večeru, a zatim slijedi povratak u hotel.

© Michael Fousert from Unsplash

4. DAN: Fakultativni izlet Gent – Brugge

Nakon doručka preporučuje se odlazak na cjelodnevni izlet (uz doplatu). Izlet uključuje vožnju do srednjovjekovnog Genta, šetnju starim dijelom grada s katedralom St. Bavo u kojoj se nalazi impresivni poliptih Mistično janje iz 15. stoljeća, Jana i Huberta van Eycka, vjerojatno najveće slike zapadne umjetnosti. Slijedi nastavak vožnje do Bruggea, grada piva, čokolade i čipke, a zbog iznimne ljepote smatraju ga jednim od najljepših europskih gradića s potpuno očuvanom gotičkom arhitekturom (nalazi se na UNESCO-voj listi svjetske baštine). Po dolasku, slijedi šetnja povijesnim centrom: glavni trg, gradska vijećnica, katedrala, romanička crkva Sv. Krvi gdje se čuva relikvija Isusove krvi koju je nakon 2. križarskog pohoda Tierryod Alsacea donio iz svete zemlje. Nakon razgleda grada, u slobodno vrijeme predlaže se vožnja fijakerom romantičnim uličicama ili slikovitu plovidbu brodom kanalima koji okružuju stari grad. Nakon povratka u Bruxelles slijedi noćenje.

© Jorge Fernandez Salas from Unsplash

5. DAN: Bruxelles – Zagreb

Nakon uživanja u doručku i odjave iz hotela slijedi odlazak u šetnju u pratnji voditelja putovanja do glavnog gradskog trga Grande Place koji je pod UNESCO-vom zaštitom. Nekadašnja tržnica iz 13. stoljeća s gradskom vijećnicom, baroknim i gotičkim građevinama, danas je živahni centar grada te jedan od najljepših europskih trgova. Nakon pauze za ručak predlaže se posjeta obrtničkim radionicama čuvene belgijske čokolade. Nikako nemojte propustiti degustaciju belgijskih waffla i poznatih pralina. Predlažemo posjet Muzeju kakaa i čokolade gdje ćete se moći upoznati s procesom nastajanja čokolade od osnovnih sastojaka pa do konačnog proizvoda, a posebno belgijski pralina. Umjesto toga možete posjetiti park Mini Europa, smješten u podnožju Atomiuma. Uživajte u jedinstvenom doživljaju i reprodukcijama najatraktivnijih europskih znamenitosti (oko 80 gradova i 350 građevina). Slijedi transfer do zračne luke, prijava na direktan let zrakoplovom Croatia Airlines iz Bruxellesa OU 4457 u 20:25 sati, a u Zagreb dolazite u 22:05 sati.

© Denis Lorain from Unsplash

Bitne informacije

Cijena:

Cijena ove ture po prekrasnoj Nizozemskoj i Belgiji je od 3.490 kuna, a cijena je po osobi u dvokrevetnoj sobi.

Doplate i popusti:

 • doplata za jednokrevetnu sobu 1.590 kuna
 • trokrevetna soba na upit (bez popusta)

Cijena aranžmana uključuje:

 • povratnu zrakoplovnu kartu na relaciji Zagreb – Bruxelles – Zagreb,
 • smještaj u hotelu 3*** /4**** u Amsterdamu na bazi 2 noćenja s buffet doručkom u dvokrevetnoj sobi,
 • smještaj u hotelu BEDFORD ili sl. u Bruxellesu na bazi 2 noćenja s buffet doručkom u dvokrevetnoj sobi,
 • transferi zračna luka – hotel u Amsterdamu te hotel u Bruxellesu – zračna luka Bruxelles,
 • transfer Amsterdam uz razgledavanje den Haaga, Sheveningena i Delfta do Bruxellesa,
 • sve razglede prema programu,
 • licenciranog voditelja putovanja na hrvatskom jeziku tijekom putovanja,
 • osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti te
 • organizaciju i pripremu putovanja.

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • pristojbe zračnih luka i naknadu za izdavanje avio karte koje se obvezno plaćaju prilikom rezervacije aranžmana u iznosu od 1.190,00 kn – iznos je promjenjiv do dana izdavanja zrakoplovnih karata;
 • boravišna pristojba (plaćanje na licu mjesta );
 • ulaznice za lokalitete i objekte koji se posjećuju, a nisu navedeni u cijeni aranžmana;
 • fakultativne izlete;
 • obroke koji nisu uključeni u cijenu

Doplate i popusti:

Obvezna doplata (promjenjivo do datuma putovanja):

 • boravišna pristojba 3€ po noćenju/osobi i turistička taksa 3€/noćenju i osobi u Amsterdamu i boravišna pristojba 3€ po noćenju/osobi u Bruxellesu

Cijena fakultativnog programa:

 • izlet autobusom Gent-Brugge – 600 kn za plaćanje u agenciji / 85 € za plaćanje na licu mjesta (potrebno min 15 osoba za realizaciju)
 • izlet autobusom MALA NIZOZEMSKA TURA – 360 kn za plaćanje u agenciji / 50 € na licu mjesta(potrebno min 10 osoba za realizaciju)
 • vožnja brodom po amsterdamskim kanalima 18 €

Za još detaljnije informacije obvezno posjetite stranice Mondo Travela, no nikako ne propustite ovu prekrasnu nizozemsko-belgijsku turu.

© Elijah G from Unsplash

Autor naslovne fotografije: © Adrien Olichon from Unsplash

Travel Advisor

Posjetite naš YouTube kanal. Pretplati se na TIK TOK.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Previous articleKako napraviti najbolji espresso?
Next articleRječnik stranih riječi za sve one riječi koje svaki zaljubljenik u putovanja mora znati