Besplatni doček nove godine u susjednim gradovima

doček

Odlučili ste se za doček Nove na otvorenom? Silvestarska noć na trgovima uz dobru glazbu, mnoštvo ljudi i raznoliku ponudu hrane i pića u gradovima kod nas i u okolici već tradicionalno garantira dobru zabavu. Još ako vas i posluži vrijeme ovo je možda i najljepši i najveseliji način za poželjeti dobrodošlicu novoj 2020. godini.

Beograd

Glavni program za doček Nove godine u Beogradu trajat će dva dana, 30. i 31. prosinca, a nastupit će 12 izvođača različitih žanrova. U novogodišnjoj noći nastupit će Rasta, Cobi i Sara Jo, dok će 2020. dočekati uz Maju Berović, Kikija i Pilote te Lepu Brenu. Koncertna serija, kao i tradicionalni novogodišnji vatromet naći će se na platou ispred Doma Narodne skupštine, kao i prijašnjih godina.

doček Nove na otvorenom

Sarajevo

Regionalna glazbena zvijezda Željko Joksimović, nastupom na trgu Bosne i Hercegovine uvest će građane, goste i turiste Sarajeva u Novu 2020. godinu. 1. siječnja 2020., ispred Vječne vatre, nastupit će Zabranjeno Pušenje, a u noći uoči dočeka će se ispred Katedrale odvijati koncert klasične glazbe.

Sarajevo

Zagreb i Hrvatska

Zagreb već tradicionalno i ove godine želi biti šećer na kraju i do posljednjeg trena skriva imena izvođača za doček Nove godine na Trgu bana Jelačića. Ako je suditi po organizaciji Adventa i broju i kvaliteti događanja u ovo blagdansko vrijeme, bez obzira na tajnovitost ovaj doček trebao bi garantirati dobru zabavu.

Na Splitskoj rivi će na dočeku nastupiti Tomislav Bralić i klapa Intrade te Jelena Rozga. Naravno, okupljeni će u ponoć moći uživati i u prigodnom vatrometu, a zabava će se nastaviti do ranih jutarnjih sati. Organiziran je i doček za djecu, koji će se održati u Đardinu.
U Rijeci su Dubioza kolektiv i Nina Badrić glavni headlineri glazbenog programa za doček nove godine, a ostali program će biti objavljen uskoro.
U Puli će na Forumu svirati Zabranjeno Pušenje i Le Monde, a zabava počinje u 21 sat. Svi koji se navečer zateknu na Portarati, moći će se zabaviti uz nastup Šajete.

Na trgu slobode u Poreču će nastupati Severina, a ulaz je također besplatan.

doček zagreb

Venecija

Doček Nove 2020. na ulicama i trgovima Venecije mora biti poseban i romantičan, a središte zbivanja je Trg Svetog Marka. Na ovom mjestu, zadnje trenutke do Nove godine odbrojavat će sat na velikom tornju bazilike Sv. Marka. Postoji i jedna zanimljivost kod dočeka u Veneciji. U ponoć nastupa zajednički poljubac. Treba poljubiti nekoga, kako biste bili dio tradicije najromantičnijeg grada na svijetu. Potrudite se biti u blizini nekog tko vam se sviđa. Silvestrovo ovdje pamtit ćete po glazbi, maskama, hrani i gondolama. Glazba je bitna za ovaj grad, posebno crkvena i operna, a koncerti klasične glazbe će se odvijati u kući opere, Teatro La Fenice.

venecija

 

Travel Advisor Lifestyle

Posjetite naš YouTube kanal.

Savjetnik za putovanja na FB i IG

 

10 najljepših božićnih sajmova u Europi, a nisu Beč ili Zagreb

Neobični i prekrasni božićni običaji

Kuda Putuje Djed Božićnjak – 510 000 000 kilometara u jednoj noći