Travel AdvisorTravel Advisor

Koji su otoci najbolji za život?

 

Svi ponekad sanjamo o životu na komadiću kopna okruženom morem. Živjeti na otoku.
Ovisno o vašim željama evo nekoliko prijedloga. Želite li mjesto za započeti posao, za uživati na plaži, uživati sa djecom u  vodenim sportovima ili ste na otoku odlučili provesti mirovinu… za sve postoji najbolji otok. Koji je otok najbolji za život?

                                       Bahamas

Glavni grad Nassau je mjesto u kojem se zajedno žive sve nacije od domaćih do stranaca. Oni bogati kupuju privatne otoke oko Exumas, Stranci lako mogu naći posao, recimo na otoku Eleuthera nema mehaničara, tako da nije problem snaći se pogotovo naći posao u turističkom sektoru. Jedini “problem” je blizina Amerike pa su i cijene više nego na većini karipskih otoka. Ustavna monarhija s engleskom kraljicom i guvernerom.

-stanovništvo 395.000

-jezik Engleski

-najam stana u prosjeku 850 USD

 

                               Turks and Caicos

Većina stanovništva živi  u Providenciales (Provo) . Dovoljno je uložiti 250.000 USD u  nekretnine kako bi se dobila stalna dozvola boravka. Otoci su dobro povezani međunarodnim linijama s Europom i Amerikama. Poslova u turizmu i bankarstvu ima dovoljno. Engleski teritorij, koristi se američki dolar.

-stanovništvo : 53.700

-jezik Engleski

-najam stana u prosjeku 800$

 

Grand Cayman

Ovaj je otok jedno od najvećih svjetskih bankarski središta, i pruža mnoštvo mogućnosti. Ipak nemojte odmah kupiti kartu u jednom smjeru! Prvo si osigurajte posao i mislite na to da radna dozvola najčešće traje dvije godine.

-60,413 stanovnika

-službeni jezik Engleski

-najam stana u prosjeku 874$

Ambergris Caye, Belize

Nezamjenjiv osjećaj života u malom gradu najbolje predstavlja otok Ambergris Caye. Na otoku svi se međusobno poznaju, druželjubivi su i ugodni. Rado sudjeluju u zajedničkim aktivnostima. Mostom je povezan s glavnim gradom San Pedrom.

-13,381 stanovnika

-službeni jezik Engleski

-prosječni najam stana 900$

Martinique

Za Martinique kažu da je tropska verzija Marseillea Ukoliko želite miran život, ovaj je otok mjesto za vas. Poslušajte mještane i zaboravite na vrijeme. Francuski teritorij u kojem se koristi Euro. Ideal za sve frankofile – tropski otok na kojem se govori Francuski. Raj za penzionere.

-386,486 stanovnika

-službeni jezici: Francuski, Kreolski i Engleski

-prosječni najam stana 800$

Sicilija

Uz baroknu arhitekturu i zanimljive pejzaže, ovaj otok još puno toga nudi. Sigurno najpoželjniji za gurmane. Posjetite restoran sa dvije Michelin zvjezdice, I Bianchi, poznat po kolačima i  sladoledu. Mnoštvo restorana i tradicionalnih slastičarni i caffea, sve uz ambijent mirnog otoka. Pravo mjesto za ljubitelje fine kuhinje i mirnog života uz more.

-5 milijuna stanovnika

-službeni jezik Talijanski

-prosječni najam stana 400$

Roatan

Za one zabrinute oko životnih troškova otok Roatan u Hondurasu bi mogao biti rješenje. Dovoljno je velik da zadovolji potrebe modernog života, a opet dovoljno mali da je lako upoznati zajednicu. Troškovi nisu veliki, a i posao je moguće pronaći.

-80,000 stanovnika

-službeni jezici: Španjolski, Engleski i Kreolski

-prosječni najam stana 500$

 Key Largo

Ukoliko ste odrasli uz more ovo je otok za vas. Skijanje na vodi, ronjenje, ribolov sastavni su dio svakodnevnice kada živite na Floridi. Uz sve ovo mnoštvo je mogućnosti za posao i školovanje.

-11,000 stanovnika

-službeni jezik Engleski

-prosječni najam stana 1000$

Maui

Havaji. Okružite se otočkim načinom života, i bit ćete sretni. Čim pronađete društvo, znat ćete i koja je vaša plaža. Ljudi su čvrsto povezani u zajednice i rado provode vrijeme na otvorenom.

-160,000 stanovnika

-službeni jezik Engleski

-prosječni najam stana 1,400$

Travel Advisor – Europa

Posjetite naš YouTube kanal.

Mediteranska oaza koja će vas očarati na svakom koraku

 

Phi Phi otoci

Koji su najljepši grčki otoci?

Previous articleSavršena večera na Azurnoj obali
Next articleAplikacije koje olakšavaju putovanja