Escape festival

Escape festival – hvarski bijeg od svakodnevice
Na otoku Hvaru je prije nekoliko dana završio Escape festival. Kao što ime festivala daje naslutiti, radi se o bijegu od uobičajenih festivala na koje smo navikli. Osnovna razlika je u tome što nema nepodnošljivih gužvi, laktarenja na šanku i čekanja u redovima za obavljanje nužde u plastičnoj kutiji.
Lokacija festivala je tajna, a vlasnicima karata se nakon kupnje iste dojavljuje mjesto održavanja. Kamp i popratni sadržaji su smješteni u uvali s tirkiznim morem, borovom šumom te pogledom na kopno i otok Brač.


Ovdje nije isključivi naglasak na koncertima već na cjelokupnom doživljaju. Svaki dan se odvijaju različite aktivnosti poput vježbanja yoge, stand up paddlinga, ronjenja s bocama, održavanja glazbenih i umjetničkih radionica te kreativnih radionice za najmlađe. Ovaj festival je kids friendly pa cijela obitelj može uživati u zajedničkim aktivnostima. To ne znači da je to mjesto za obiteljski odmor jer smo sreli ljude različitih profila.

Tijekom dana, glazba je opuštajuća i nadopunjuje se s cvrčcima i valovima. Taman za chillanje uz mojito. Sa zalaskom sunca, glazba postaje plesnija i glasnija, a ovisno o programu, DJ se izmjenjuje s akustičnim izvedbama bendova i zanimljivim glazbenim performansima. Večernji program završava oko jedan poslije ponoći jer yoga započinje u 8 sati ujutro.


U uređenje kampa i popratnih sadržaja je uloženo mnogo truda. Finalni proizvod je opuštajuće mjesto gdje su ljudske intervencije u skladu s prirodom pa se šank nalazi ispod ogromnog bora, a tuševi gledaju na more. Ugodan robinzonski odmor. Ne mogu zamisliti bolje mjesto za bijeg od tehnologije, užurbanog života i stresa.


Oni koji se odmah žele teleportirati na ovaj predivan festival, još si mogu uljepšati ljeto. Festival će se održati ponovno, u razdoblju od 16. do 21.08. pa požurite po svoje ulaznice. I ovaj put broj ulaznica će biti limitiran na samo 200 sretnika.

Cijena šestodnevne ulaznice je 250 eura (za ex-yu escapere je 200 eura, dok je za djecu ulaz  besplatan), a uključuje mjesto u kampu (ponesite svoj šator) za vrijeme trajanja festivala, sve dnevne i noćne aktivnosti, radionice, filmske projekcije i glazbene nastupe, što je pristojna cijena za ovaj potpuno drugačiji festival.