Festival svijetla u Lyonu – 4 noći potpune čarolije

Festival svijetla u Lyonu

 

Od 7. do 10. prosinca 2017., u Lyonu, od 8 do 12 navečer. Festival svijetla najatraktivniji je festival za posjetiti u ovom gradu. 

Projekcije su posvuda,na zgradama, na kulturnoj baštini, a  grad vrvi posjetiteljima. Svaki od četiri magične noći festivala ima drugu temu, mijenja sheme boja i stvara novu izvanrednu atmosferu.

Festival svijetla u Lyonu

Lyion je definitivno zaslužio titulu grada svjetlosti, a na ovogodišnjem festivalu ne žele razočarati. Inovativan  je i intrigantan, a što je najbolje besplatan. Program obećava četiri noći potpune čarolije, uvijek različitih tema, boja i ugođaja. Dizajneri iz cijelog svijeta dijelom su ovog događaja. Blještave svjetlosne projekcije širom grada popraćene su glazbom i videoprojekcijama. Svjetlosni spektakl ističe centar grada u najboljem izdanju, a zgrade, rijeke i trgove  spaja u zajedničku predstavu.

Festival svijetla u Lyonu

Obala Rhone se postupno pretvara u trideset milja obale svjetlosnih atrakcija s blagovaonicom na otvorenom. Šetališta, vidikovci, zgrade, trgovi i staze postaju prava umjetnička djela.

Lyon je must see za sve koji vole dobru gastronomiju i urbanu kulturu. Lijep grad na dvije rijeke. Travel Advisor ga stavlja na jedno od prvih mjesta pri izboru najboljih gradova Europe.

Travel Advisor Avignon , Provansa , Paris