Flydubai povezuje Dubrovnik i Dubai ?

Avioradar doznaje da je Flydubai na DBV rezervirao četiri slota tjedno i da su ozbiljni u namjeri letenja prema Dubrovniku. Karte bi trebale krenuti u prodaju kroz nekoliko tjedana kada će se znati i datum početka operacija.

Ukoliko ta linija prema Dubaiju bude uvedena, to je velika vijest za Dubrovnik. Sa tom bi poveznicom Dubrovnik bio povezan sa jednim od najvećih čvorišta u svijetu. Putnici koji putuju iz i za Dubrovnik od sada bi prema Aziji ili Australiji putovali sa samo jednim presjedanjem. Primjerice putnici iz Sydneya za Dubrovnik od sada bi presjedali samo jednom u Dubaiju, što dosad nije bio slučaj, već se trebalo presjedati barem dva puta, jednom u nekom Azijskom čvorištu, a drugi puta u nekom od aerodroma u Europi. Prema Aziji i Australiji bi se također i skratilo vrijeme putovanja. To bi olakšalo dolazak gostima iz dalekih destinacija koji žele provesti odmor u Dubrovniku.

Flydubai je aviokompanija bazirana u Dubaiju, koja u svojoj floti posjeduje zrakoplove Boeing 737-800 i Boeing 737 MAX8. Do kraja 2017. godine Flydubai će u svojoj floti posjedovati 61 zrakoplov Boeing 737. U svojim zrakoplovima Flydubai ima zrakoplove sa jednom i sa dvije klase. U zrakoplovima sa jednom klasom (ekonomskom) kapacitet je 189 sjedala. U zrakoplovima sa dvije klase kapacitet je 174 sjedala (poslovna i ekonomska klasa). Flydubai leti na 97 destinacija u 44 zemlje. Tjedno obavljaju preko 1700 letova. Svoj prvi let kompanija je obavila 1.6.2009. na relaciji Dubai – Beirut. Od prvog leta do danas kompanija je prevezla preko 38 milijuna putnika.

Flydubai povezuje Dubrovnik i Dubai

 

Flydubai i Emirates su uspostavili codeshare suradnju. To znači da putnici mogu u primjeru iz Dubrovnika putovati Flydubaijem do Dubaija, a nastaviti putovanje do konačne destinacije sa Emiratesom. Prema planovima te dvije kompanije žele proširiti svoju mrežu na 240 destinacija u cijelom svijetu do 2020. godine.

Članak napisao Ivo Gračanin. Prensen je iz avioradar.hr.

Posjetite naš YouTube kanal.

Travel Advisor 

Prije leta avionom na dijetu

Eurowings proširuje ponudu – Najbrže rastuća avio kompanija u Hrvatskoj

Najbolje avio kompanije 2017