Gatorfest – festival dobrog vina

Gatorfest - festival dobrog vina

Turistička zajednica Baranje u suradnji s Općinom Kneževi Vinogradi i Udrugom vinara Baranja organizira festival dobrog vina, GatorFest.

GatorFest započinje međunarodnim ocjenjivanjem vina 26. svibnja 2018. za koje se uzorci skupljaju od 21. do 23. svibnja 2018. u starom podrumu Belja (Petefi Šandora 2, Kneževi Vinogradi) u vremenu od 10 h do 12 h.

Gatorfest - festival dobrog vina

U petak 8.06.2018. od 18 h do 21 h u starom podrumu Belja održat će se ”Vinska večer”. U najvećem i najimpozantnijem vinskom podrum u Baranji, ali i u cijeloj regiji vinari će izložiti svoja vina te primiti svoja priznanja s prethodno održanog ocjenjivanja vina.

Isti dan, 8.06.2018. u 20:30 h u mjestu Batina, u neposrednoj blizini spomenika Batinskoj bitci s kojega seže jedinstven pogled na Dunav smjestio se caffe & wine bar Barique na čijoj terasi organiziramo koncert jazz i funky sastava Ariana Group Inc.  U još jednom jedinstvenom ambijentu uz jazz, vino, dekice i baklje sljubljujemo vino i umjetnost.

U sklopu GatorFesta 9.06.2018. organiziramo program Wine & walk koji je prošle godine privukao 200 ”šetača” iz cijele Hrvatske. Riječ je stazi dugoj cca 12 kilometara koja jedinim baranjskim brdom vodi kroz nepregledne vinograde, polja, šume i surduke, s kojih se pruža nevjerojatan pogled na šarenu baranjsku ravnicu.

Staza osim pustolovnog dijela upoznavanja s baranjskom prirodom sadrži i 10 punktova na kojima se nalazi 11 baranjskih vinara i to: Szabo, Svijetli dvori, Pinkert, Kolar, Andrić, Hudobec, Goldberg kuća, Josić, Kalazić, Vukoje i Belje i to na svakih jedan kilometar.

Gatorfest - festival dobrog vina

Osim vrhunskih vina, naši vinari pripremaju i ukusne baranjske snackove kako bi naši ”šetači” imali dovoljno energije za izazov od 12 kilometara.

S čašom oko vrata i kartom u ruci krenite sa svojom ekipom na šetnju života.

Kotizacija za sudjelovanje na Wine & walku iznosi 130,00 kuna, a prijave se vrše na www.tzbaranje.hr   gdje se mogu pronaći i sve ostale informacije.

Gatorfest - festival dobrog vina

Nakon šetnje, svi su pozvani u Zmajevac u tzv. ”katolički surduk” na vrhunsku zabavu. Otvorena vrata vinskih podruma, odnosno GATORA na kojima će se održati light show, sajam domaćih proizvoda, performansi i izložbe mladih umjetnika, tete crtalice za najmlađe, koncert Valentine Gyerek acoustic duo te veliki koncert Hari Mata Harija.

OSIGURANI SU BESPLATNI AUTOBUSI NA RELACIJI OSIJEK – ZMAJEVAC – OSIJEK

Planirani polasci iz Osijeka:

autobusni kolodvor 18:00, 19:00 i 20:00,

parking kod GPP-a Tvrđa: 18:10, 19:10 i 20:10

Planirani povratci iz Zmajevca 9.06.: 23:00, 24:00 i 01:00 h (10.06.)

 A za sve one koji slučajno ne stignu posjetiti GatorFest u petak i subotu, naši vinari na najavu otvaraju svoja vrata i u nedjelju 10.06.2018., a sve kontakte možete pronaći na www.tzbaranje.hr

Izvor Hotspots

fotografije: Nenad Milić i Dubravko Franjin (fotografija naslovnice)

Travel AdvisorHrvatska

Posjetite naš YouTube kanal.

 Srijem i Slavonija osvojili Zagrepčane

Sisak i bicikli se vole

Veličanstvene povijesne utvrde u Hrvatskoj koje vrijedi posjetiti