Google nakon aplikacija za pretraživanje avio karata i hotela ulazi na tržište privatnog smještaja

Google tražilica avio karata

Google se širi.

Tražilica za hotelski smještaj širi svoju ponudu i na privatne iznajmljivače.

Nakon Google flights i hotels nova opcija popularnog pretraživača uključuje i privatne iznajmljivače- Potez je to koji će ozbiljno uzdrmati industriju OTA (Online travel agents) kao što su Booking, Kayak i drugi. Analitičari smatraju da Google direktno napada teritorij na kojem je „gazda“ najveća turistička agencija na svijetu Priceline. Nakon Google flights koji uzima sve veći dio kolača u prodaji avio karata od SkyScannera i Kayaka, novi dodatak tražilici će uzdrmati online prodaju smještajnih kapaciteta.

Google tražilica avio karata
Prošle godine je Google bio aktivan u zauzimanju pozicija u turističkom sektoru. Redizajnirana je mobilna i desktop verzija stranice za traženje hotela tako da korisnici mogu pronaći odgovarajući smještaj prema nekoliko faktora kao što su cijena, kolacija i ocjene korisnika. Sada je novim dodatkom je omogućeno traženje apartmana po istom principu. Korisnicama se tako pruža veći izbor ponude smještaja.

Google tražilica avio karata
Odgovor Googla je to na činjenicu da sve više korisnika koristi aplikacije na mobilnim uređajima za odabir i rezervaciju smještaja, avio karata i paket aranžmana. Google objedinjuje ponudu mnogih OTA na jednom mjestu kao što su neki od najpoznatijih, Expedia, HomeAway, Hotels.com, NextPax, TripAdvisor i drugi.

Google tražilica avio karata
Pitanje hoće li ovaj potez Googla uzdrmati on line prodaju ne treba niti postavljati. Naravno da hoće, a putanje je kada i koliko. Google flight traženje i prodaja avio karata po istom modelu ima značajan rast pa se to očekuje i za druge segmente ponude. Tražilica je integrirana sa svim opcijama koje nudi Google kao što su mape i druge. Kompanija kroz ovaj potez vidi veću mogućnost vertikalnog marketinga. Kako će na ovo odgovoriti drugi ostaje da pratimo. Konkurencija nikad ne spava.

Travel Advisorbusiness

Posjetite naš YouTube kanal.

Sve više žena putuje u potrazi za sexom

Na što paziti kod rezervacije smještaja preko Airbnb-a?

Tko je kriv za preveliki broj turista u Europi?