Alta Badia – Gourmet Skisafari

Sezona skijanja je počela.

Skijališta se bore sada, na početku sezone, za skijaše koji još nisu odlučili gdje će provesti svoje zimske praznike. Žičare rade, a hoteli još nisu toliko puni stoga treba privući skijaše.
Neka skijališta organiziraju rock koncerte na vrhovima planina, neki apres ski razuzdane zabave u pancericama, a Alta Badia je odlučila igrati na kartu punog želuca jer zna se, ljubav ide kroz želudac.

Taste for skiing
Peti put za redom se održava manifestacija Top of the mountains. Spoj slaloma, zavoja prema šanku, druženja s kuharima koji imaju Michelinovih zvjezdica kao da su na nebu te odličnih južno tirolskih vina koja teku potocima. Alta Badia ozbilno misli o gastronomiji.
Pet kuhara…

…pripremaju svoja mala remek djela u planinskim restoranima iznad Alta Badije koja će se tijekom sezone moći naručiti po povoljnim cijenama.
Najpoznatiji je Norbert Niederkofler legendarni chef restorana ST.Hubertus u Relais & Chateaux Hotelu Rosa Alpina u St.Cassianu. On ce pripremati Torteline Nora uz odgovarajuće vino u Hueti Bioch.
Najmlađa kuharska zvijezda Matteo Metullio iz La Siriole u Hotelu Ciasa Salares komplicirano jelo teletina sa smjesom od škampa, dimljenim jeruzalemskim artičokama i pjenom od slatkog korijena i salsom od anisa. To će jelo biti na ponudi u Clubu Moritzino tako dobro poznatom među Hrvatima koji ovdje dolaze na školske praznike.
Nicola Laera iz La Stua Michil u Hotelu La Perla kuha u , također Hrvatima omiljenom, Col Altu svoje jelo – Bleggio zečetinu sa jetricama, bučom, orasima i Sauris šunkom.
Gosti Thorsten Probost iz Griggeler Stube u Lechu u Austriji te Esat Akyildiz iz Ritz Carltona u Almaty također pripremaju svoje specjalitete. Alta Badia je gastro meka Dolomita.

U nedjelju…
…11. prosinca će skijaši moći obilaziti restorane kušati jela, popričati s kuharima, okinuti koji selfi i probati lokalna vina uparena s jelima. Prava fešta za okuse i pričanje. Vjerujem da će fejs biti pun fotki jer ovo je događaj za pamćenje i prepričavanje čitave sezone. Gourmet Skisafari karta se može kupiti po cijeni od 50E za svih 5 jela i čaša vina. Održava se od 11 do 15 sati.
Ako nemate ništa pametnije sljedeći vikend, anda na skijanje i uživanje. Prognoza je dobra, sve staze su otvorene, čak i crna Gran Risa stoga na put i u Dolomite. Izvještaj slijedi.alta-badia-gourmet1-travel-advisor-eualta-badia-gourmet3-travel-advisor-eu