Influenceri – nova snaga hotelskog marketinga

Influenceri

Influenceri – nova snaga hotelskog marketinga  

Zadnjih godina influenceri su, putem društvenih mreža postali najmoćniji marketinški alat današnjice. Ovim putem hotelijeri dolaze do stotina tisuća potencijalnih klijenata putem samo jednog klika.

Oblik je ovo marketing u kom je fokus na pojedincima na koje se utječe, a ne na tržište u globalu. Pojedinci koji imaju utjecaj putem društvenih mreža središte u ovog načina promidžbe.

Influenceri su ljudi koji imaju velik broj pratitelja, jer takvi su najlakši put do kupaca.

Jačanje društvenih mreža omogućilo je ljudima raznih profila i profesija komunikaciju s brojnim sljedbenicima. U vremenu totalne komunikacije, ali i zagušenja komunikacijskih kanala, influenceri postaju poželjna ekstenzija već umornom PR-u i tradicionalnim medijima.

Njihov je autoritet često neupitan, a utjecaj veći i od najbolje reklame ili PR kampanje.

Slobodno možemo reći da je 2017.  godina u kom marketingom vladaju influenceri. Ne treba očekivati da će ovaj trend brzo stati. Tek je na svom početku. Čak i najpoznatiji svjetski hotelski lanci aktivno surađuju s influencerima. Najbolji je to način da budu konstantno prisutni pred očima potencijalnih klijenata.

Na neki način svi mi svojim preporukama za smještaj, restoran ili destinaciju utječemo na druge. Tako i drugi utječu na nas. Zadnjih godina društvene mreže postale su vrlo bitan dio svakodnevice, a na instagramu i facebooku provodimo jednu od pet minuta.

Influenceri

Samo instagram, najbrže rastuća platforma, ima 800 milijuna aktivnih korisnika. Za razliku od ostalih društvenih mreža, baziran je na fotografiji. A ljudski mozak sliku procesuira 60 000 puta brže nego tekst.

Slike bude emocije i potiču korisnike na razmišljanje i planiranje svog putovanja. Tu je način na koji influenceri predstavljaju hotele presudan, i vrlo često se odluke donose na temelju njihovih prijedloga i fotografija. Tehnologije su promijenile navike potrošača. Svi smo zauzeti i želimo sve obaviti brzo, jednostavno i online. Zašto platiti proviziju online turističkoj agenciji kada imamo influencere?

Travel AdvisorYouTube kanal.

UNWTO rezultati turizma u 2017

Prvi hotel u svemiru – Rusija pomiče granice putovanja

Kako rezervirati najpovoljniji hotel ?