IPW 2019

IPW 2019
U.S. Travel Association’s IPW je vodeći međunarodni sajam na kojem se turistička ponuda Amerike prezentira prema svijetu. Rezultati su impresivni. Vrijednost poslova sklopljenih na sajmu u će generirati s 5,5 milijardi dolara u nadolazećim godinama.

 

Savezne države, mnogi gradovi i atrakcije se na sajmu predstavljaju kupcima iz vodećih svjetskih agencija kojih je više od 2.000. Prisutno je i više od 500 novinara iz 70 zemalja svijeta. Izlagača je 3.000. Te brojke govore o veličini i značaju samog sajma za američku turističku ponudu.

Najveći sajam jedne zemlje na kojem se agencijama i novinarima iz 70 zemalja prezentira turistička ponuda.

 

Sajam je najveći te vrste na svijetu. Traje pet dana i svake je godine na drugom mjestu. Osim radnog dijela vrlo je važan i onaj zabavni . 

IPW 2019

U pauzama uz ručak su nastupile svjetski poznate zvijezde kao što su Beach Boysi, Jason Derulo te pjevači is broadwayskih mjuzikla. Na after partiju je pjevala Natasha Bedingfield.

IPW 2019

Svakog su dana pojedine države održavale svoje partije od kojih je kao i uvijek najspektakularniji Pride kojeg organizira San Francisco. Zadnja večer je bila u samo za uzvanike otvorenom zabavnom parku Knot,s Berry Farm.

IPW 2019

Ove je godine bio u gradu Anaheim u južnoj Kaliforniji. Grad je poznat po tome što se u njemu nalazi zabavni parkovi Disneyland, stadion Anaheim Anglesa, a u blizini je i Knot’s Berry Farm.

IPW 2019

Anaheim je udaljen nekih sat vremena vožnje automobilom od središta Los Angelesa te nešto manje do mora i plaže Huntington Beach. U gradu se nalazi veliki Convention Centar i mnoštvo hotela koji su primili velik broj poslovnih putnika iz svijeta.

IPW 2019

Anaheim je vrlo posječeno turističko mjesto prvenstveno zbog Disneylanda i stadiona. Godišnje ovaj grad posjeti više od 25 milijuna turista koji potroše desetak milijardi dolara. U gradu živi 360.000 stanovnika od kojih je više od polovice Latino Amerikanaca.
Disneyland može primiti 45.000 posjetioca dnevno.

IPW 2019

Ulaznica košta između 117 i 135 dolara po sobi, ovisno o danu i sezoni. Osim originalnog Disneylanda postoji i California Adventure Park koji se nalazi tik do ulaza. Dnevna karta za oba parka iznosi 147 dolara. Otvorenje sajma je bilo u Disneylandu koji je bo otvoren samo za sudionike sajma. Među prvima smo probali novu atrakciju, na koju je potrošeno više od milijarde dolara – Star Wars Galaxy Edge. Chewbacca je bi pravi vodič iako ga je bilo teško razumjeti.

Travel Advisor – lifestyle

Posjetite naš YouTube kanal.

Što vidjeti Los Angelesu ?

Južna Kalifornija  – top 5 mjesta za uživanje

Neobične karte koje prikazuju izvorne prijevode naziva zemalja diljem svijeta