Iz Adrie Airways predali zahtjev za bankrotom, je li Croatia Airlines sljedeća ?

Adria Airways

Adria Airways (1961.-2019.) pred bankrotom. Danas su predali zahtjev. Vlada Slovenije ispituje mogućnost za spas posrnule avio kompanije, no je li to uopće moguće?

U kuloarima se spominje gubitak od 90 milijuna Eura te hitno potrebna svota od 30 milijuna da bi mogli nastaviti s radom. Kao razlog se uvijek navodi “strateški interes povezanosti s Europom” jer ako Adria prestane letjeti neće više biti izravnih veza s europskim gradovima.

Adria Airways

Kad bi u naslovu bila Croatia Airlines scenarij bi bio sličan. Ne bi bio jednak jer je razlika u vlasniku. Adria je od 2016. u vlasništvu lešinarskog fonda K4 invest in Njemačke, a Croatia je u vlasništvu države. Nijemci su izvukli znatna sredstva iz firme nakon što su je preuzeli, a kod nas je jednostavno novac nestao kao što te već biva u državnim i inim firmama u Hrvatskoj.

Adria Airways

 

I jedna i druga vlada žele spasiti aviokompanije jer su od strateškog interesa, no je li zaista tako? Je li uopće moguće spasiti kompanije koje su notorni gubitaši, tj. što bi se promijenilo?

Ništa i spasa nema. Tržišta Slovenije i Hrvatske su toliko mala da jednostavno nema dovoljno putnika koji bi napunili redovne linije čitave godine. Sezonski je situacija znatno povoljnija jer strani turisti napune avione. Ipak, od par mjeseci sezone se ne može živjeti čitave godine.

Bez obzira koliko aviokarte bile skupe, nije dovoljno da bi mogle hraniti zaposlenike 12 mjeseci. S druge strane konkurencija ne spava i spušta cijene te ima znatno bolju povezanost prema regiji.

Adria Airways

Nedavno sam razgovarao s visokim dužnosnikom aviokompanije za koju se svojevremeno pričalo da bi mogla preuzeti Croatiu Airlines. Rekao je kako su nakon pregleda financija zaključili da takav potez nema smisla jer ne vide mogućnosti za zaradu.

Niskobudžetne kompanije i tako preuzimaju tržište, a nacionalne kompanije poput Adrie i Croatie lagano odumiru.

Financijske injekcije samo produžuju agoniju iz koje nema izlaza. Slovenski ministar Marjan Šarec je izjavio kako uprava Adrie vidi državu kao kravu muzaru iz koje treba izvući sredstva.

Zar nije isto tako u Hrvatskoj gdje se očekuje 250 milijuna kuna koje treba ubaciti kroz prozor CA?

Adria Airways

Primjer Air Serbie je ponešto drugačiji no s neizvjesnim ishodom. Kad je Etihad kupio većinski paket i do kapitalizirao kompaniju izgledalo je sve odlično, no iza kulisa to i nije tako. Etihad je sam povukao nekoliko loših poteza poput kupnje Air Berlina koji je brzo bankrotirao te Al Italije koja je rupa bez dna. Air Serbia još funkcionira. Pitanje je koliko i uz čiju pomoć.

Ako domicilna avio kompanija propadne to ne znači da nestaje avionski promet. Na primjeru Mađarske državne avio kompanije Malev koja je bankrotirala 2012. Vidimo da se dogodio obrnuti scenarij. Danas je aerodrome u Budimpešti jedan od najjačih u regiji te s njega lete deseci avio kompanija na razne destinacije u Europi i svijetu. Malev ne nedostaje nikome.

Adria Airways

Ne postoji čarobni štapić koji bi gubitaše mogao izvući iz krize. Kad bi i bio onda bi to bilo par tisuća putnika više tjedno koji bi željeli koristiti usluge tih aviokompanija na njihovim letovima po višim cijenama. Sve ostalo je naučna fantastika.

Aviokompanije se bave prijevozom putnika i tereta kao bilo koje druge autobusne, špediterske ili željezničke tvrtke. Ako nema putnika i tereta, nema ni zarade, koliko god filozofirali o strateškim interesima.

Iz nekog razloga svi gledaju u Lufthansu kao mogućeg spasioca, no treba se zapitati što bi oni dobili s time da preuzmu gubitaša?

Travel Advisor – putovanja

Posjetite naš YouTube kanal.

Što znači oznaka SSSS na vašoj avionskoj karti?

Propao britanski turistički div Thomas Cook

Adria Airways “privremeno” prestaje s radom