Joon – novi avio prijevoznik

Air France – avio kompanija s tradicijom dugom 84 godine osnovala je novi ogranak.

Joon – novi avio prijevoznik se obraća Milenijalcima tj. mlađoj klijenteli od 18 do 35.

Kako kažu u Air Franceu, Joon nije nisko budžetni prijevoznik. Ideja je drukčija. Joon treba imati butik dizajnerski i tehnološki orijentirane avione. Milenijalci traže life style iskustvo u svemu pa i u letovima. Obični, dosadni avioni više nisu dovoljni. U kompaniji očekuju da će dobiti novi poticaj te će se tržišno pozicionirati među mlađim profesionalcima koji dobro zarađuju.

Dominique Wood, brand managerica iz Air Francea kaže da će Joon nuditi više od samog leta. To će biti globalno iskustvo putovanja.

Joon će početi s letovima srednjeg naleta ove jeseni iz pariške zračne luke Charles de Gaulle. Sljedećeg ljeta se očekuju i daleki letovi. Novim prijevoznikom će upravljati Jean Michael Mathieu, bivši potpredsjednik grupe Air France – KLM.

Joon – novi avio prijevoznik je dio najavljenog projekta nazvanog “Trust Together”. Cilj je pronaći ponuditi tržištu inovativne proizvode kako bi Air France bio efikasniji i kompetitivniji na tržištu. Od Joona se očekuje da podigne profitabilnost grupe. Air France se nalazi u vrlo konkurentnom okruženju. Brzi vlakovi, nisko budžetni prijevoznici, sindikati te sve oštrija konkurencija avio kompanija iz Bliskog Istoka i Azije nagriza kolač. S Joonom se očekuju novi putnici koji traže bolje iskustvo, a ne samo najjeftinije cijene.

U rujnu se očekuju dalje informacije.

Izvor: Business Insider