Kako bukirati krstarenje?

krstarenje

Jeste li ikad bili na krstarenju? Možda vas taj oblik putovanja privlači, ali niste sigurni što očekivati kako se odlučiti za ono koje upravo vama odgovara. Za vas smo sakupili korisne informacije kako bi vam olakšali organizirati odmor iz sova na nekom od kruzera. 

Krstarenje je sve popularniji način odmora. Veliki brodovi s visokom razinom usluge i smještaja, te bogatom ponudom aktivnosti za sve putnike bez obzira na dob i očekivanja izvrstan su izbor za provesti godišnji odmor.

Kako bukirati krstarenje

Odlučite li se za krstarenje, ako tako želite, nećete imati dodatnih troškova. Hrana i smještaj su vam plaćeni, a besplatna animacija je na svakom koraku. U usporedbi s putovanjem na kom biste platili avion, smještaj, hranu i usputne troškove, krstarenje može ispasti znatno isplativije.

Prije polaska na prvo krstarenje pitanja je mnogo. Kako rezervirati krstarenje, kakvu odjeću spakirati, ima li dodatnih troškova, daju li se posebno napojnice?

Kako bukirati krstarenje

 Jedan od izbora uvijek mogu biti agencije koje u ponudi imaju i krstarenja. Postoje i agencije specijalizirane za prodaju upravo ove vrste aranžmana. Također i sve ozbiljne i veće brodske kompanije koje organiziraju krstarenja imaju svoje web stranice na kojima možete proučiti ponudu i bukirati putovanje po vašoj mjeri. Cijene bi trebale biti iste jer agencije ubiru proviziju ako preko njih bukirate krstarenje.

Kako bukirati krstarenje

Najbitnije je znati koja vrsta krstarenja odgovara vašim željama, potrebama i mogućnostima. Jeste li zainteresirani za noćni život ili lagana muzika u baru? Želite li razgledati znamenitosti? Putujete li s djecom? Ako djeca idu sa vama bitno je provjeriti ima li brod i putovanje koje vas zanima organiziranu animaciju za djecu i mogućnost čuvanja djece dok uživate u vremenu samo za sebe.  Idete li s djecom, obavezno se raspitajte za dječju animaciju na brodu te mogućnosti čuvanja djece.

Kako bukirati krstarenje

Savjeti koje dobijete u  agencijama uvijek su od koristi, a na internetu možete provjeriti ponudu na  brodovima različitih kompanija.

Prema anketi u Conde Nast Travelleru najbolje kompanije 2018 (veliki brodovi) :

1. Holland America Line.

2. Cunard Line.

3. Celebrity Cruises.

4. Royal Caribbean International.

5. P&O Cruises.

Mali brodovi:

1. Seabourn Cruise Lines.

2. Silversea Cruises.

3. Ponant.

4. Viking.

5. SeaDream Yacht Club.

Travel advisorputovanja

Posjetite naš YouTube kanal

Krstarenja kojima ćete obići svijet

10 dobrih strana krstarenja

Krstarenje rijekama i kanalima Italije