Travel AdvisorTravel Advisor

Kako legalizacija marihuane može pomoći turizmu Hrvatske ?

Legalizacija marihuane može pomoći turizmu

Sve veću popularnost i rasprostranjenost uživanja u marihuani  neke zemlje iskoristile su za razvoj turizma što se pokazalo kao dobra odluka.

legalizacija marihuane može pomoći turizmu u Hrvatskoj. Utjecala bi na intenziviranje poljoprivredne proizvodnje , što bi dovelo do povećanja prihoda u državnu blagajnu, a najveći i najbrži utjecaj vidio bi se upravo u turizmu. Najbolji primjer za to su zemlje koje su legalizacijom kanabisa uspjele ostvariti značajne prihode kroz turizam.

 

Amsterdam prvi je grad na svijetu koji je zaradio na uživanju u do tad zabranjenom voću. Legalizacija marihuane i prostitucija dovele su milijune turista u grad, a uZ njih i dobre prihode.U Nizozemskoj je posjedovati do 5 grama marihuane legalno, te se smije pušiti u coffee shopovima. Zabranjeno je miješanje s duhanom koji se ne smije pušiti u zatvorenim prostorima.

Portugal je druga zemlja zemlja u Europi koja je ublažila stav prema uživanju u lakim drogama. Od 2001. legalno je posjedovati do 25 grama marihuane.

———————————–Game of Trones u Dubrovniku———————————-

U Češkoj kupnja do 10 grama marihuane nije protuzakonita, a dekriminalizirano je i posjedovanje do 15 grama.

Španjolska je također vrlo tolerantna zemlja po kada je o marihuani riječ. Dozvoljen je uzgoj za osobnu upotrebu. U zemlji je oko 5000 kanabis klubova, reklamiraju se na internetu i vrlo ih je lako naći.

Slično je i na Kanarskim otocima. Vrlo je lako na ulicama nabaviti lake droge, a vlasti su  tolerantne spram toga zbog dobrog utjecaja na turizam.

Portugal tolerira posjedovanje do 25 grama marihuane. Prva je europska zemlja koja je dekriminalizirala sve vrste droga, uključujući marihuanu, meth i kokain. Droge su i dalje ilegalne, ali se ne određuje zatvorska kazna za posjedovanja količina za osobnu uporabu.

U Belgiji je legalno imati do 5 grama marihuane, ali se ne smije konzumirati na javnim mjestima.

U Izraelu proizvodnja medicinske marihuane cvate. Ova zemlja je svjetski lider po pitanju istraživanja utjecaja kanabisa na liječenje mnogih bolesti, ali i ovisnosti o ovoj lakoj drogi.

Kanada nema zakon o legalizaciji marihuane, ali ima državni program medicinske marihuane. Više desetaka tvrtki smije proizvoditi kanabis u medicinske svrhe. Novac zarađen od toga ulaže se u istraživanja i studije o utjecaju kanabisa.

——————————–Istraživanje Hrvatske motorom———————————–

U SAD-u od 1996. 33 savezne države i Distrikt Columbia dozvolili su uporabu medicinske marihuane, 11 je odobrilo rekreativnu uporabu, a 16, uključujući one u kojima je dozvoljena uporaba medicinske marihuane, dekriminalizirali su njezino posjedovanje,

U Peruu je legalno posjedovati do 8 grama, a u Kolumbiji do 33 gram marihuane. Urugvaj je po tom pitanju također vrlo tolerantan pa je tamo sve dozvoljeno. Jamajka ima dekriminalizirano posjedovanje čak do 56 grama marihuane U Čileu je dozvoljen uzgoj za osobne upotrebe i medicinska marihuana, a u Meksiku je marihuana također dekriminalizirana već dvadesetak godina.

Zanimljivo je da Sjeverna Koreja ovu biljku uopće ne smatra tu drogom.

Zakoni o lakim drogama postaju sve liberalniji diljem svijeta. Iako spor ovaj proces je nezaustavljiv i prati trendove u načinu života novih generacija putnika.

—————————–Ruševine na obali koje morate posjetiti—————————–

Mnogo je zemalja, pa i Hrvatska su na neki način dekriminaliziralo marihuanu kada je o osobnoj upotrebi riječ, pogotovo onu u medicinsku svrhe. Sadnja, a posebno preprodaja  su i dalje kaznena djela u većem dijelu svijeta.

Vlada Sjeverne Makedonije je najavila  legalizaciju marihuane u turističkim mjestima, kao dio novog paketa ekonomskih mjera za poticaj gospodarstva. Ideja je da se dozvoli konzumacija u turističkim mjestima, uključujući Skoplje.

Travel Advisor – Vodič po skijalištima

Posjetite naš YouTube kanal.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima,  Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

 

Previous articleMariborsko Pohorje
Next articleZašto je Aloe Vera sok dobar za nas?