Kako uštedjeti na putovanju?

Kako uštedjeti na putovanju
Provodite li puno vremena putujući sigurno se često susrećete s pitanjem kako si to možete priuštiti. Nitko ne vjeruje da je moguće putovati jeftino i udobno, ali jest.

Treba li odsjedati u hostelima?

Zaboravite sve što mislite da znate o hostelima. Današnji hosteli su čisti, jeftini, za sve uzraste, a u mnogim slučajevima i vrlo lijepo uređeni. Ima hostelakoji nude bolju vrijednost za novac od mnogih hotela. Također hosteli više nisu mjesta namjenjena samo mladima, pa neka to nikako ne bude razlog koji će vas ograničiti u odabiru ove vrste smješataja.

Kako uštedjeti na putovanju

Restorani

Ako je neki restoran mjesto koje zaista želite posjetiti i uživati u gastroponudi , nemojte žaliti potošiti malo više na vlastiti užitak. Svakako se počastite. Uštedite pak na usputnim zalogajima, dok šetate i istražujete. Dobar glavni obrok u restoranu po vašem izboru i mogućnostima nešto je što si ne trebate uskratiti na putoovanju.

Trgovine i tržnice diljem svijeta nude daleko jeftiniju hranu od bilo kojeg restorana. Ako boravite u hostelu ili Airbnbu, većina ima kuhinje, tako da možete lako zgrijati gotove obroke ili skuhati nešto fino i k tome od lokalnih namirnica. Ovisno o tome kamo idete, ulična hrana može biti izuzetno jeftina i nevjerojatno dobra. Ako ulična hrana nije vaš stil, u mnogim dijelovima svijeta, praktične trgovine poput 7-Eleven imaju ukusnu svježu hranu.

Kako uštedjeti na putovanju

Travel light

Ako je vaša prtljaga preteška da bi je sami nosili definitivno ste ponijeli previše stavri. Biti u mogućnosti nositi svoju prtljagu otvara mogućnosti za uštedu novca. Možete pješačiti i koristiti javni prijevoz, umjesto da  skupo platite taxi kako bi došli do svog odredišta.

Bez obzira na to koliko je dugo vaše putovanje, ručna prtljaga može biti dovoljna, osim ako ne idete na neko jako hladno mjesto i morate ponijeti  zimsku odjeću, ili putujete iz određenog razloga koji zahtijeva dodatnu opremu.

Kako uštedjeti na putovanju

Koristite lokalne SIM kartice

Naknade za roaming su poput zlokobne prijetnje  koja se nadvija nad svakim putovanjem. Koliko će koštati provjera e-pošte? Hoću li mi se naplatiti 5 USD za pregled Google karata? Ako možete, nabavite lokalne SIM kartice (Subscriber Identity Module). SIM kartice dostupne su gotovo svugdje gdje možete putovati. Možete ih pronaći čak i na automatima ili kioscima u zračnoj luci, iako će tu vjerojatno biti nešto skuplje nego kada dođete u grad. Lokalna SIM kartica omogućit će vam da vaš telefon radi baš kao i kod kuće, bez naknada za roaming.

Kako uštedjeti na putovanju

Kupujte dnevne ili tjedne karte za javni prijevoz

Lokalni javni orijevoz u svakom većem gradu nudi mogućnost kupovine kartice s popustima za višestruke vožnje. Ako ste u gradu više od nekoliko dana, to će vam vjerojatno uštedjeti mnogo.

Kako uštedjeti na putovanju

Izbjegavajte turističke zamke

Restorani u blizini popularnih turističkih atrakcija uvijek su prepuni. Gotovo su univerzalno precijenjeni, s osrednjom hranom. Umjesto toga, prošetajte nekoliko blokova u bilo kojem smjeru. Sigurno ćete pronaći nešto jeftinije i bolje.

Travel Advisor – business

Posjetite naš YouTube kanal.

Mitovi o jeftinim putovanjima u koje ne treba vjerovati

10 zapovijedi za preživljavanje duge vožnje u busu

Kofer za poslovnu ženu