Kaos u zračnoj luci Zagreb

Kaos u zračnoj luci Zagreb

Avioradar, ugledni portal koji se bavi avionskim prometom u Hrvatskoj i regiji je objavio tekst koji prenosimo.

Naslov bi mogao biti: “Ako pada jaka kiša ne krečite prema zagrebačkom aerodromu jer tko zna kada ćete poletjeti!”

U nedjelju 16.lipnja u večernjim satima je u zračnoj luci bio totalni kolaps službi za prihvat aviona. Promet je stao u oba pravca. Piloti dolaznih letova su bili obaviješteni od strane kontrole letenja da sletjeti mogu, ali da prihvata zrakoplova od strane MZLZ nema. Iste su informacije dobivale i posade odlaznih letova, a po pitanju otpreme.
Pilotima nije ništa bilo jasno pa su tražili objašnjenje koje kontrola letenja nije imala te su ih upućivali na frekvenciju prihvata i otpreme MZLZ. Na toj frekvenciji nije nitko odgovarao na pitanja.

Zrakoplovi su slijetali i bili ostavljani doslovno posvuda.

Airbus OU 415 je ostavljen na rulnici C, OU 437 je došao do stajanke pa su putnici u njemu čekali 45 min. i tako dalje. Odlazni zrakoplovi su također čekali na pozicijama iako su bili spremni.

Posade su putnicima dali informaciju „No handling due to weather“ što znači da nema usluge zbog vremena. Nevrijeme je dosita i bilo, ali u Sisku. Na aerodromu je samo bila pojačana kiša i grmljavina, dakle nešto što je uobičajeno. S obzirom na to da su avioni slijetali normalno, slobodno se može tvrditi da je situacija bila zadovoljavajuća.

Avio radar je poslao upit i dobio ovaj odgovor:

„Vezano za vaš upit, možemo potvrditi da su s obzirom na grmljavinsko nevrijeme iznad aerodroma u zoni 5 km, zbog sigurnosti putnika i zaposlenika u nedjelju 16.6. od 21,45 – 23, 20 privremeno bile suspendirane sve operacije…“
Treba napomenuti da zrakoplovi izbjegavaju prolazak i slijetanje kroz grmljavinsko nevrijeme i čekanje na pisti. U navedenom su periodu zrakoplovi slijetali sasvim uredno. Znači li to da MZLZ optužuje pilote da su doveli u opasnost sebe, opremu i putnike? Vrlo opasne optužbe.

Naravno putnici nisu vrijedni ni isprike u odgovoru MZLZ. Nakon ovog propusta se možemo samo nadati da nas uskoro ne očekuju kiše i loše vrijeme i da će vrijeme biti idealno kako bi službe mogle raditi ono za što plaćamo aerodromske takse. Možda je ipak pravi problem skupljanje velike količine vode pri jačim oborinama na novoj stajanci zbog loše drenaže ili neosigurana kolica za prtljagu koja kod vjetra samostalno kruže i zaletavaju se u avione kao nedavno.

Teško je tvrditi što je istina jer priopćenja koje bi dalo odgovora jednostavno nema. Baš kao što se niti nitko ne javlja pilotima.

Travel Advisor – Busines

Posjetite naš YouTube kanal.

Croatia Airlines gubi sve više novca, kada će se prodati?

Otvara li se novi – stari terminal zagrebačkog aerodroma ?

Airhelp, da ili ne?