Avio karta za Ameriku 65 USD?

Avio kompanija Norwegian Air je objavila prodaju avio karata za Ameriku po cijeni od 65 USD za jedan smjer.

Nakon svake dobre vijesti dolazi i onaj ALI.

Kao prvo treba odmah reagirati i kupiti na njihovom webu. Nekoliko tisuća karata je pušteno u prodaju po toj cijeni. Kada se prodaju te karte na redu su one po 99 USD. Takse uključene, ali sve ostalo poput rezervacije mjesta, prtljaga, hrana i piće se dodatno plača.
Drugo je izbor aerodroma. Europa nije ova naša kontinentalna Europa nego Irska ili u najboljem slučaju Norveška. Aerodromi u Americi nisu oni glavni u velikim gradovima nego malo pokrajinski na istočnoj obali.
U Americi aerodromi su Stewart International udaljen nekih sat do dva vožnje od New Yorka, zatim Bradley International u Connecticutu i Providence na Rhode Islandu. U Irskoj su to aerodromi Shannon, Belfast, Dublin, Cork i Edinburgh u SC.

Mašine koje će letjeti na tim rutama su prilično male. Radi se o Boeingu 737 MAX koji ima samo 6 sjedala u redu i jedan prolaz u sredini. Prima 189 putnika i ima range od 3500 milja. Avioni su potpuno novi isporučeni ove godine. samo su dio velike narudžbe koju ima Norwegian prema Boeingu. Ti manji avioni omogućuju letove na manje aerodrome što ima i svoje prednosti, naime ne očekuju se duža čekanja prilikom ulaska u SAD.
Ovim širenjem ponuda letova Norwegian ozbiljno zauzima pozicije u SADu s 55 ruta od čega je 48 prema Europi i 7 prema Francuskim Karibima. To nije sve jer se očekuju nove linije ovog proljeća i ljeta poput Barcelona – Los Angeles, Copenhagen – San Francisco, Paris – Orlando i druge.
Za kraj mogu samo zaključiti da se tako radi posao.