Koja europska zemlja ima najveći rast u turizmu ?

najveći rast u turizmu

 

U 2018. na području Europe ostvareno je 1,4 miijardne noćenja. Veliki je ovo broj koji predstavlja značajan rast u odnosu na prošlu godinu. Pogledajte koliko je od tog kolača pripalo kojoj zemlji.

Pitanje koje se nameće je koja je od europskih zemalja ostvarila najveći porast u broju noćenja? Odgovor bi vas mogao iznenaditi – to je Makedonija!

najveći rast u turizmu

U Makedoniji je oko 250 kategoriziranih hotela i dosta privatnog smještaja, ukupno više od 45 000 kreveta. Među odredištima najposjećeniji Skopje i Ohrid, Bitola, Kruševo i  planine i vinske regije.

najveći rast u turizmu

Europske zemlje s najvišim rastom broja turističkih posjeta u 2018:

Litva, Liechtenstein, Belgija, Latvia, Srbija i Makedonija, ako je suditi po brojevima, su među destinacijama koje su sve popularnije i ostvaruju najveći rast u turizmu.

Naravno, kada su ove zemlje u pitanju ne govorimo o najvećem broju gostiju koje su ih posjetile, već o porastu broja turista koji ih posjećuju u postotcima. Svaka od ovih zemlja doživjela je rast od 8 % pa na više u usporedbi s 2017.

Makedonija je rezultatom ispred svih. Porast u broju turističkih posjeta od 22 % veliki je uspjeh i stavlja je na sam vrh među europski destinacijama kada govorimo o porastu broja noćenja.

najveći rast u turizmu

Ukupan rast na području EU je 2,2 %.

Ako se govori o ukupnom broju noćenja pojedine zemlje u vodstvu u ipak Francuska, Njemačka, Hrvatska, Austrija i Grčka.

Travel AdvisorEuropa

Pretplatite se na naš YouTube kanal.

Ovaj grad nudi dobru zabavu, odličnu hranu i još bolja vina

Makedonija na dlanu

Odmorite od razvikanih destinacija – upoznajte Balkan