Adria Airways “privremeno” prestaje s radom

Adria Airways obustavila je sve operacije

Kompanija Adria Airways obustavila je sve operacije. Prijevoznik kaže da je ovo privremeno i trajat će tijekom utorka i srijede.

U izjavi, zrakoplovna tvrtka je navela: “Odluka o privremenom prekidu letova posljedica je nesigurnog pristupa gotovini koja je aviokompaniji potrebna za daljnje letenje. U ovom trenutku kompanija intenzivno traži rješenja u suradnji s potencijalnim kupcima”.
Cilj svih uključenih je omogućiti Adria Airwaysu da ponovno leti i da je obustava poslovanja zaista privremena. Tvrtka duboko žali zbog situacije i ispričava se svim svojim putnicima i partnerima. Adria Airways predlaže svojim putnicima i partnerima da prate linijske najave “. 

AeroCentury raskida ugovor o lizingu Adria – Američka kompanija za lizing zrakoplova AeroCentury zatražila je od slovenačke Agencije za civilno zrakoplovstvo da iz registra ukloni zrakoplov Bombardier CRJ900 koji koristi Adria Airways. Zakupodavac je svoj zahtjev predao jučer nakon što je u petak avionom iz Ljubljane upravljao Maastrichtom. Još jedan zrakoplov, također u vlasništvu AeroCentury, prizemljen je u zračnoj luci Ljubljana od subote.

Čelnik Agencije za civilno zrakoplovstvo Slovenije, Rok Marlot, rekao je da je regulator zatražio susret s upravom Adrie kako bi se razgovaralo o trenutnoj situaciji u tvrtki. “Ne mogu procijeniti koliko dugo može potrajati bankrot Adria. To može biti pet dana, petnaest dana ili mjesec dana. To bi moglo biti i sati ili minuta. Drugi vlasnici zrakoplova mogu se odlučiti na iste korake, a Adria bi mogla ostati bez flote preko noći. To je ozbiljna stvar “, rekao je Marlot.

· Austrian Airlines primoran je otkazati letove na liniji Adria Airways

· Slovenska agencija za civilno zrakoplovstvo oduzet će potvrdu zračnog prijevoznika Adria Airways nakon što prijevoznik proglasi bankrot.

Adria nastavlja s prodajom karata – U ovom trenutku Adria Airways nastavlja s prodajom karata za sve letove koji kreću u četvrtak nadalje.

izvor: exyuaviation

Posjetite naš YouTube kanal.

Broj putnika na najvećim regionalnim aerodromima raste

Usporedna analiza cijena avio karata iz Zagreba za Bangkok

Kako preživjeti duga čekanja na aerodromima