Zašto je kraljevska obitelj stavila svoju palaču na Airbnb?

Prelijepi svjedok povijesti smješten u srcu Jaipura , glavnog grada indijske države Rajasthan, Gradska palača jedna je od najznačajnijih indijskih građevina. 

Od sada je otvorena za goste i moći će se rezervirati na Airbnb platformi. Svi zainteresirani s dovoljno dubokim novčanikom mogu odsjesti u luksuznom Gudliya Suiteu, smještenom unutar jednog od privatnih dijelova kraljevske palače.

kraljevska obitelj stavila svoju palaču na Airbnb

Ovaj apartman se do sada koristilo za kraljevske obitelji i njihove posebne goste. Suite uključuje dnevni boravak, kuhinju, luksuznu kupaonu i vlastiti zatvoreni bazen.

Gosti će uistinu iskusiti kako je to živjeti poput kraljeva. Praktičan i moderan nasljednik kraljevske obitelji, domaćin, 21-godišnji Maharajah, naslijedio je palaču od svog djeda 2011. godine kao maharadža u zemlji kojom su njegovi preci vladali skoro tisuću godina.

300-godišnja gradska palača u Jaipuru, dom kraljevske obitelji Jaipur, stoljećima je bila domaćin brojnim gostima. Počevši od 23. studenog 2019. godine, Gudliya Suite u Gradskoj palači postat će dostupan vanjskim gostima i moći će se prvi put rezervirati na Airbnb. Tako je Njegovo Visočanstvo Maharaja Sawai Padmanabh Singh postao prvi Maharaja koji je ponudio boravak u svojoj palači na Airbnbu.

kraljevska obitelj stavila svoju palaču na Airbnb

Zašto Njegovo Visočanstvo to čini? 

Da podrži inicijative za osnaživanje žena Fondacije princeze Diya Kumari. Prihod od svake rezervacije ići će u Fondaciju, neprofitnu organizaciju namijenjenu za podršku seoskim ženama i obrtnicima u Rajasthanu.

Palaču je  1727. godine izgradio Maharaja Sawai Jai Singh II, osnivač grada Jaipura.

Gradska palača je najljepši primjer arhitekture Rajput iz 18. stoljeća s drugim arhitektonskim utjecajima kasnijih razdoblja. Interijer sadrži ukrašene odaje, velike i prozračne dvorane za prijem, kristalne lustere, pozlaćene zidne ukrase, zamršenu rezbariju, a osim kraljevske rezidencije, kompleks palače sadrži i veliki međunarodno priznati muzej. Ovdje su, među ostalim, odsjedali Bill Clinton, princ Charles i Jackie Kennedy.

kraljevska obitelj stavila svoju palaču na Airbnb

Gostima apartmana Gudliya u Gradskoj palači pružit će se nadahnjujuće putovanje bogatom poviješću, kulturnom baštinom i umjetničkim tradicijama kraljevske obitelji Jaipur. Za goste će se brinuti privatni batler i vodič koji će organizirati obilazak grada, uključujući shopping, obilazak lokalnih muzeja i druge izlete. Autentična rajasthanska jela mogu se kušati ​​na terasi koja pruža zadivljujući pogled na okolna brda Aravalli i utvrde s pogledom na palaču, a miran popodnevni čaj možete popiti u društvu rezidencijalnih pauna koji žive u bujnim vrtovima palače.

Palaču nikada ranije nisu mogli rezervirati vanjski gosti. Gudliya Suite će biti na raspolaganju za boravak od 23. studenog.

Posjetite naš YouTube kanal.

Indija – 10 savjeta za putovanje.

8 razloga zašto nikada ne treba putovati

Kako se odjenuti u Indiji?