Travel AdvisorTravel Advisor

Gardaland nije jedina obiteljska atrakcija na ovom jezeru

Najveće jezero u Italiji, Garda, idealna je destinacija za obiteljsko putovanje.

Iako ne toliko turistički razvikano poput jezera Como, Garda nudi obilje sadržaja namijenjenih djeci svih uzrasta. Neka bude ovo odmor u Italiji po mjeri vaše djece.

Jezero Garda nalaze sa sjeveru Italije, između Venecije i Milana. Obala duga gotovo 160 kilometara okružena živopisnim selima s kućama pastelnih boja iznad koji se uzdižu planine. Blaga klima, bajkoviti pejzaži i blizina Milana samo su neki od razloga koji ga čine omiljenom destinacijom za ugodan obiteljski odmor.

Baš kao u američkom Orlandu, cijela južna obala jezera Garda posvećena je zabavnim parkovima što će vaše najmlađe posebno razveseliti. Većini je poanta odmora na jezeru provod u zabavnim parkovima, i uživanje s klincima. Parkova je ovdje nekoliko, pa izbor nije nimalo lagan. Ukoliko ostajete svega nekoliko dana potrudite se izabrati ono što bi vama i vašoj djeci najviše odgovaralo.

Ovdje se nalazi svima poznati Gardaland, ali i CanevaWorld, Parco Natura Viva i Jungle Adventure Park. Svi su atraktivni i djeci vrlo zabavni, tako da ste sigurni da vaš godišnji odmor neće biti dosadan. Pitanje je jedino hoćete li stići obići sve što mislite da je vašim najmlađima zabavno, zato unaprijed morate imati plan, a na destinaciji se prepustiti uživanju.

Kako ne bi baš sve vrijeme proveli u zabavnim parkovima, uživajte malo i u prirodi i spektakularnim pogledima. Najbolje je mjesto za to je planina Baldo i vrh na 1800 metara nadmorske visine. Do njega se dolazi za svega nekoliko minuta žičarom iz mjesta Malcesine.

Uživajte u pogledu i svježem zraku dok vaša djeca bezbrižno trče prirodom i otkrivaju nova mjesta za igru.

Vrijedi posjetiti i privatni otok Isola de Garda. Do njega ćete najlakše doći brodom iz mjesta Salo na zapadnoj obali jezera. Salo također treba obići. To je slatko mjesto sa šetnicom uz jezero, šarenim kućama i mnoštvom trgovina. Ovdje zaista ima svega, od dizajnerskih butika, do slastičarni s izvrsnim talijanskim sladoledom.

Kada dođete na otočić Isola de Garda u obilazak ćete poći sa predstavnicima vlasnika, koji su talijanska aristokratska obitelj. Kuće na otoku su prekrasne, građene u venecijanskom stilu i okružene očaravajućim vrtovima. U njima živi Kontesa Cavazza i njezino sedmero odrasle djece sa svojim obiteljima. Kao u nekoj bajci. Bit će ovo lijepo iskustvo i vama i vašoj djeci.

Uz sam rub jezera na malom poluotoku smjestilo se mjesto Simrione. Nemojte ga propustiti obići. U njemu je i dvorac Scaligeri. Na ulazu je uvijek straža a prizor toliko lijep da ćete zaista pomisliti da ste zalutali u neko od bajki koje običavate čitati djeci prije spavanja.

U mjestu Riva de Garda na sjevernoj bali jezera jedna je od najpoznatijih građevina ovog područja. Torre Apponale toranj je sa satom visok 34 metra s pogledom na glavni gradski trg. Sagrađen je u 13. stoljeću. Toranje je otvoren za posjete i isplati se proći svih 165 stepenica za baciti pogled na grad i planine koje okružuju jezero. Nećete požaliti.

Ako Gardu posjetite ljeti nemojte se propustiti okupati u jezeru i isprobati neki od vodenih sportova kojih je ponuda na svim plažama velika. Ovo će se posebno svidjeti djeci, ponuda e za njih posebno prilagođena, ali zbog toga i jeste ovdje, zar ne?

Jezero i okolicu je najljepše razgledati s broda. Stoga izaberite neki od izleta kojih je ponuda zaista široka i uživajte.

Gotovo svi gradovi oko jezera imaju tržnice, što je izvrstan način za upoznati lokalnu kulturu, ali i nabavite svježe namirnice poput ribe, voća i povrća.

Kada ste već uživali u zdravoj, domaćoj hrani s tržnice možete si dozvoliti i nešto drugačije hrane.

U Italiji ste. Ne zaboravite da morate otići na paštu, pizzu i sladoled. Dobro je poznato da je sve od nabrojanog omiljena dječja hrana, zato uživajte dok vaši mališani slasno jedu svoja omiljena jela.

Travel Advisorbusiness

Posjetite naš YouTube kanal.

Putujte i naučite svoju djecu putovati

5 najposjećenijih zemalja na svijetu

O tjestenini i par riječi o kuhanju

Previous articleViceroy Snowmass, luksuzni skijaški resort u blizini Aspena
Next articleTjedan dana u Izraelu