Dobrodošli na biciklističke utrke 38. Maratona Franja BTC City

Maratonom Franja

Dobrodošli na biciklističke utrke 38. Maratona Franja BTC City

Drugi vikend u lipnju, od 7. do 9. lipnja, 38. Maratonom Franja BTC City u Ljubljani bit će obilježen praznik biciklizma u Sloveniji.

Riječ je o sportsko-rekreativnom događaju koji svake godine okuplja više od 7.000 biciklista. Kao dio svjetske serije maratona UCI Gran Fondo World Series, maraton se također ubraja u kvalifikacije za svjetsko prvenstvo.

Maratonom Franja

Maraton Franja ima posebno mjesto u BTCu. 2003. godine, postavši pokrovitelji maratona, počela je naša biciklistička priča. Maraton je danas prepoznat kao najveći biciklistički događaj u Sloveniji, koji značajno pridonosi promociji biciklizma, zdravog načina života i Slovenije kao zelene turističke destinacije. Izuzetno nam je drago što je postao platforma svim generacijama za druženje, zabavu i poslovnu suradnju,“ naglašava Jože Mermal, predsjednik organizacijskog odbora Maratona Franja BTC City i predsjednik uprave tvrtke BTC.

Gorazd Penko, direktor maratona, istaknuo je: „U mojim očima Maraton Franja je maraton emocija, suradnje, strpljenja, a osobito izdržljivosti i druženja.“

Maratonom Franja BTC City

Aleš Čerin, zamjenik gradonačelnika Ljubljane, dodaje: „Između ostalog, srž održivog razvoja i prometne strategije Ljubljane je smanjenje korištenja automobila i povećanje korištenja javnog prijevoza, a osobito biciklizma. U tome smo vrlo uspješni i možemo reći da je Ljubljana sportski, i pogotovo biciklistički grad. Maraton Franja, ljubljanski kultni događaj, važan je čimbenik održivog razvoja, jer ne samo da potiče svakodnevno korištenje bicikla, već je istovremeno i vrhunski sportsko-rekreativni događaj koji svake godine privlači tisuće sudionika iz domovine i inozemstva.

Travel Advisor – Lifesytle

Posjetite naš YouTube kanal.

Ljubljana je uvijek dobra ideja

Hotel kom nije odolio ni Bond, James Bond!

Ovo mjesto na pola sata od Zagreba treba okusiti