Megeve – gurmanski raj

Megeve - gurmanski raj

Megeve je šareno mjesto u Francuskim Alpama poznato po glamuroznim događanjima tijekom sezone. Kao primjer se ističe polo Masters turnir na snijegu siječnju te turnir u zimskom golfu. Samo mjesto je malo, broji svega 3500 stanovnika i nalazi se na 1097 m nadmorske visine.

Gastronomski raj

Za gastronome je prava adresa jer ima 80 restorana od toga 3 s Michelinovim zvjezdicama. Najpoznatiji je chef Emmanuel Renaut 3* koji izvodi svoja dijela u poznatom Flocons de Sel. Ništa lošiji su i Julien Gatillon 2* u Le 1920 i Cristophe Schuffenecker 1* u La table de L,Alpaga. U selu je i nekoliko butika s hranom u kojima se prodaju lokalni specijaliteti poput čokolada, sireva i kobasica. Osim restorana ima i galerija i to 7. Čak  40 tisuća kreveta u Megeveu i okolici je dovoljno za sve koji žele ovdje provesti dio zime.

Megeve - gurmanski raj

Skijaški raj

Skijanje počinje u samom selu. Žičare vode prema više vrhova s kojih se pruža spektakularan pogled na Mt. Blanc, najviši vrh Europe. Više od 400 km staza i 107 skijaških žičara je sasvim dovoljno za tjedan dana skijanja na najvišem nivou. Sve staze su pokrivene sa snježnim topovima tako da i ako kojim slučajem nema dovoljno snijega s neba napuca se onaj iz topova. Staza ima za svakoga, ponajviše za umjerene skijaše. Tek jedna trećina staza su crne. Ostale su za sve pa je ovo skijalište idealno za obitelji s djecom.

Skijaška karta Mot Blanc Unlimited pokriva Evasion Mont Blanc: ukupno 998 km staza. Od skijališta uključeni su Megeve i Chamonix u Francuskoj te Verbier u Švicarskoj i Courmayeur u Italiji. Karta vrijedi i za jednu od najspektakularnijih žičara svijeta koja nas vodi na Aiguille du Midi te vlak za Mer de Glace.

Za one koji ne skijaju ponuda je vrlo bogata. Veliki gradski bazen sa svim propadajućim saunama i spa ponudom samo je dio ponude.

Atraktivan je panoramski let avionom oko Mt.Blanca s lokalnog snijegom pokrivenog aerodroma. U blizini je i farma jelena, vožnja saonicama koje vuku konji ili psi, penjanje po zaleđenim slapovima, škola vožnje na ledu te posebni bicikli s debelim gumama za snijeg. Megeve stvarno pruža bogatu zabavu za sve.

Posjetite naš YouTube kanal.

Travel Advisor.

Val Thorens – najbolje svjetsko skijalište

Park City – mondeno skijalište u Utahu

Ski Colorado